Folk har sig normalt en dejlig aften, når der er Nytårskoncert. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

ASG tør ikke holde tradition i hævd: Nytårskoncerterne er aflyst

ARRANGEMENT

Der bliver til næste år ikke nogen nytårskoncerter i Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge. Den ellers meget populære tradition bliver brudt, fordi arrangøren, Allinge-Sandvig Gymnastikforening (ASG), både frygter for corona-sikkerheden og økonomien i arrangementet.

 

Der kommer noget igen.
Det er helt sikkert.

 

I nu 10 år har der i begyndelsen af januar været afholdt to folkelige koncerter med kendte sangere og Promenadeorkesteret under ledelse af Henrik Krogsgaard. Typisk har koncerterne hver tiltrukket 800-900 publikummer. De nuværende corona-restriktioner siger, at der maks må være 500 personer i hallen. Trækker man det frivillige personale og artisterne på scenen fra, kan ASG lukke omkring 440 publikummer ind. Der må altså maks sælges halvdelen af de billetter, som normalt sælges til en forestilling. Det vil resultere i et minus på bundlinjen, forudser formand for ASG, Jørgen Lund Jensen.

– Vi er frygtelig kede af situationen. Men vi er en frivilligt båret forening, som har 100 mennesker i funktion med at bygge scene og dit og dat. Hvis vi på forhånd ved, at vi kommer ud med et underskud, er det ikke sjovt at stå over for dem som formand.

– Desuden står vi midt i en corona-epidemi, og vi vil ikke risikere, at den blusser op, fordi ASG har holdt nytårskoncerter i Bornholms Idræts- og Kulturcenter, siger Jørgen Lund Jensen.

Hårdere ramt

Han vurderer, at økonomien kan blive endnu hårdere ramt, hvis myndighederne inden begyndelsen af januar beslutter, at der må værre færre end 500 mennesker inde i Nordlandshallen. Et scenearie, foreningsformanden ser som en realistisk mulighed.

Jørgen Lund Jensen lover dog, at aflysningen ikke bliver enden på store arrangementer i Bornholms Idræts- og Kulturcenter.

– Der kommer noget igen. Det er helt sikkert. Lige så snart man igen må være 1.000 mennesker i en hal, må vi finde på et eller andet. Og det er klart, at hvis det ikke sker til nytår, så må vi kalde det noget andet end “nytårskoncerter,” siger Jørgen Lund Jensen.

Nytårskoncerterne 2021 skulle have fundet sted 2. og 3. januar.