Kristine Werner er ny formand for skolebestyrelsen på Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker. Foto: Jacob Jepsen

‘Vi er ikke bundet af gamle, fastgroede traditioner’

Dagens navn: Kristine Werner er ny formand for Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker, hvor store byggeplaner snart skal føres ud i livet.

Hvorfor ville du gerne være formand for Bornholms Frie idrætsskole?

– Jeg har været med i bestyrelsen i to et halvt år, hvor jeg har været næstformand. Da Flemming Munch Hansen valgte at stoppe som formand, var det naturligt, at jeg skulle overtage posten. Nu hvor jeg ikke arbejder på en skole som tidligere, synes jeg, at det er spændende at være tæt på skolens hverdag. Man får en indsigt og har en indflydelse på skolens udvikling, ens barns hverdag og uddannelse. Det er også vigtigt, at vi viser vores børn, at skolen er så vigtig, at vi også vil bruge tid og kræfter på den.

Hvilke opgaver er de største for jer i bestyrelsen?

– Vi er i gang med at udvikle skolen med nogle helt nye faciliteter – blandt andet et skolekøkken, som vi forhåbentlig snart kan gå i gang med, og en vuggestue, så vi selv kan “føde” vores børn til skolen. Det er en skole i en fin udvikling, og det bliver en spændende proces at være med i. Og så er der alle de mere “hverdagsagtige ting”, vi arbejder med i skolebestyrelsen.

– Vi har i bestyrelsen den fordel, at vi ser på skolen med friske øjne. Vi er ikke bundet af gamle, fastgroede traditioner. BFI er en skole, hvor personalet i den grad arbejder på at udvikle skolen. Så det er et fantastisk sted at være.

Du er uddannet lærer, men arbejder nu i din og din mands designforretning Werner & Larsen i Rønne. Hvorfor det?

– Vores forretning har udviklet sig i en god retning, så det er dejligt, at jeg kan arbejde fuld tid med min hobby.

Du arbejder sammen med din mand, Martin Larsen – hvordan er det?

– Det er super fint. Vi supplerer hinanden godt. Vi har kendt hinanden arbejdsmæssigt, siden vi lærte hinanden at kende, fordi Martin i sin tid ansatte mig i Magasin du Nord, for mange år siden, før børnene kom ind i billedet. Da vi åbnede Werner & Larsen i 2008, arbejdede vi også sammen, og jeg regnede også med at skulle være fuldtids i forretningen. Men så kom finanskrisen, og jeg tog en uddannelse som lærer og var nogle år på Rønne Privatskole, inden jeg for fem-seks år siden sagde op og igen blev fuldtids i forretningen.

Hvad laver du i din fritid?

– Butikken tager naturligvis rigtig meget af min tid. Men udover dette, er jeg med i forskellige bestyrelser, blandt andet i Rønne Handelsstandsforening og Erhvervskvinder Bornholm, som er et spændende erhvervsnetværk. Lige så snart jeg har lidt tid tilovers, bliver den brugt med min familie.

Hvad laver I, når I har familietid?

– Vi har altid prioriteret at rejse og få en masse spændende oplevelser sammen. Men på grund af corona og tiden lige nu, har det selvfølgelig haft sine begrænsninger. Men lige nu elsker vi at tage ud på øen og lege turist om søndagen, på vores fridag, for Bornholm har så meget fantastisk at byde på. Og det er jo heller ikke værst.

 

 

Kristine Werner

40 år.

Bor i Rønne med sin mand, Martin Larsen.

De ejer designforretningen Werner & Larsen i Rønne, hvor de begge arbejder.

De har børnene Anna på 16 og Ida på 13.