Team Bornholm kom godt til udekampen i København i weekenden. Det nye kvindehold i håndbold havde nemlig lånt Viking Rønne Håndbolds minibus. Foto: Ole Mik

Håndboldkvinder kom godt til København – Team Bornholm lånte Vikings minibus

HÅNDBOLD

Overbygningsholdet Team Bornholm, der spiller i kvindernes Serie 1, spillede sin første kamp i sæsonen søndag eftermiddag på udebane mod Team Nørrebro 3. Kampen endte med et nederlag til det bornholmske hold på 25-21, men turen til Nørrebro og tilbage igen var alligevel sjov for spillerne, da de havde fået lov til at låne en minibus, som normalt bliver brugt af herreholdet Viking Rønne Håndbold.

Herreholdets udekamp denne weekend var nemlig blevet aflyst, og derfor var det muligt for damerne at bruge minibussen i stedet, fortæller Brian Frost, der er bestyrelsesmedlem i Viking Rønne Håndbold.

– Vi fik lavet en sponsoraftale med Avis Biludlejning sidste år for herrerne. Og så får vi sådan en nipersoners bus, så er der bare én privat bil, der møder op og så den bus, så kommer hele holdet af sted, siger han og forklarer, at klubben også har forsøgt at skaffe lignende aftale til håndbolddamerne på overbygningsholdet Team Bornholm.

– Vi har forsøgt at få en fast minibus til damerne også, men Avis Biludlejning har desværre ikke to af de der busser om efteråret, det er kun om sommeren. Så det er lidt ærgerligt. V prøvede ellers at få to af de busser, men det kunne de ikke give os, for så ville den ene af busserne bare stå ude hos dem og ikke blive brugt igennem hele vinteren. Det er busser, som de har, som bliver lejet ud til turister og selskaber og sådan noget, forklarer han.

Dame- og herrekampe lægges på samme dag

Brian Frost fortæller desuden, at dame- og herreholdene generelt har et godt samarbejde, og det ses også ved, at man prøver at lægge hjemmekampene på den samme dag.

– Vi vil altid gerne have hjemmekampe som dobbeltkampe, hvor både herrerne og damerne spiller samme dag lige efter hinanden. Og så vil vi også gerne lægge kampene for Team Bornholms ungdomshold samme dag også, siger han.

– Vi arbejder jo på at få i hvert fald fire kampe om søndagen, når holdene spiller hjemmekampe. Både damer og herrer og så nogle af ungdomsholdene. Det giver lidt mere liv i hallen og lidt flere tilskuere, for så er der ikke kun en enkelt kamp, og så er det slut, siger han.

– Vi har også lagt et par hjemmekampe oppe i Nordlandshallen, så vi ligesom fordeler det lidt på øen, siger han.

Næste hjemmekampe for både herrer og damer er lørdag den 17. oktober, hvor damerne møder FIF 5 klokken 15 i Rønne Idrætshal, mens herrernes næste hjemmekamp spilles klokken 16.30 samme dag og samme sted.