Endnu en skulptur til Gudhjem – museum køber Skrald

Endnu en skulptur til Gudhjem – museum køber Skrald
Skulpturen Skrald af den afdøde billedhugger Jun-Ichi Inoue er nu erhvervet af Gudhjem Museum med økonomisk hjælp fra 15. Juni Fonden. Foto: Privat
| 5. OKT 2020 • 10:39
Af:
niels-ebdrup

5. OKT 2020 • 10:39
KULTUR

Gudhjem Museum ønsker at eje en skulpturpark på arealet uden for museumsbygningen, og det har nu erhvervet sig den anden Jun-Ichi Inoue-skulptur til parken. Den bærer navnet Skrald.

Pengene til Skrald kommer fra 15. Juni Fonden, og med dem er Gudhjem Museum tættere på at realisere projektet "Udvikling og gennemførelse af skulpturhave på Gudhjem Museum".

Skulpturen befinder sig allerede ved museet. Den er nemlig en ud af syv skulpturer, som Gudhjem By- og Museumsforening i 2017 fik lov at låne efter aftale med Sheena Inoue – enke efter Jun-Ichi. Museet fik i samme omgang forkøbsret til værkerne. Betingelsen for aftalen var, at værkerne skulle formidles og vises for publikum på Gudhjem Museums areal foran bygningen.

Museet har siden søgt penge fra fonde, så det kunne overtage skulpturerne. Det arbejde bliver varetaget af Käthe Bruun Jensen fra Gudhjem By- og Museumsforenings bestyrelse.

– Begyndelsen gik trægt, men det lykkedes at købe den første skulptur i februar (værket Hexagon, som blev erhvervet med penge doneret af Sparekassen Bornholms Fond og Brdr. E., S. og A. Larsens Legat, red.). Senere i år blev en anden af skulpturerne desværre solgt til anden side, og derfor er det ekstra glædeligt, at vi nu kan købe det næste værk, siger Käthe Bruun Jensen i en pressemeddelelse.

Käthe Bruun Jensen arbejder på at finde flere fondspenge, så Gudhjem Museum kan erhverve de fire resterende skulpturer af Jun-Ichi Inoue, som det i øjeblikket har til låns.

Ud over værker af Jun-Ichi Inoue indeholder haven ved Gudhjem Museum også skulpturer af Ole Christensen, Inge Lise Westman og Julie Høm.