Arkivfoto: Berit Hvassum

Bio-direktør: Filmklubber bidrager til vores overlevelse

KULTUR

En ny sæson nærmer sig i de to filmklubber, som viser deres film i Rønne Bio. Der er Børnenes Filmklub for de yngste og Filmklub 60+ for de ældste, og biografdirektør Viki Petersen opfordrer til, at folk støtter klubberne.

 

Der bliver heller
ikke noget virvar

 

– Børnefilmklubben begynder med første hold på tirsdag, og den kæmper en kamp for at få nok børn. Der er en tredjedel færre tilmeldinger, end der var sidste år. Det er lidt synd, synes jeg, siger hun.

Når Børnenes Filmklub bruger biografen, er antallet af siddepladser halveret til 125, så børnene kan sidde med et sæde imellem sig for at minimere smitterisikoen.

– Der bliver heller ikke noget virvar i foyeren og kiosken, når der er så mange færre, end der plejer at være, siger Viki Petersen.

Endnu bedre

Biografdirektørens bud er, at det er corona, der er årsag til, at forældre ikke melder deres børn til, og derfor understreger hun, at biografen overholder alle restriktioner.

– Det er så fint i biografen, og det bliver endnu bedre i forhold til børnefilmklubben. Man kan godt melde sine børn til, siger hun.

Så god plads

I Filmklub 60+ går det lidt bedre med tilmeldingerne til næste sæson. Klubben har lige vist sidste sæsons sidste film, og i samme forbindelse blev der solgt medlemskaber til den nye sæson.

– Det ser egentlig fint ud. Det er lige før, jeg tror mere på de gamle end på børnene af en eller anden mærkelig grund. Men det er samme besked: Meld jer til, for vi har så god plads i salen. Det er en af de måder, vi overlever på – ved at bevare vores filmklubber, siger Viki Petersen.