Da kommunalbestyrelsen med budgetforliget for 2021 udskød etableringen af Plejecenter Bykær i Hasle med et år, var det ikke første gang, at byggeriet blev udsat. Foto: Jens-Erik Larsen

Tre gange er det blevet udsat: Byggeri af plejecenter kan være færdigt i 2024

ÆLDRE

Da kommunalbestyrelsen med budgetforliget for 2021 udskød etableringen af Plejecenter Bykær i Hasle med et år, var det ikke første gang, at byggeriet blev udsat, heller ikke anden gang. Men det var faktisk tredje budgetforlig i træk, hvor byggestarten bliver udsat.

Et byggeri af et plejecenter med 60 boliger til en samlet pris på tæt på 100 millioner kroner var oprindelig på planen i årene 2018-2021, således at der skulle være byggestart i 2019, og byggeriet skulle stå færdigt i 2021.

Nu bliver det tidligst i 2024, at plejecentret kan stå færdigt til indflytning, oplyser Bjarne Freund-Poulsen, centerchef for Center for Ejendomme og Drift, der er bygherre på byggeriet af et plejecenter. Han forklarer, at med den seneste udskydelse af projektet vil anlægsbudgettet være 5,5 millioner kroner i 2023 og 21,9 millioner kroner i 2024. Den planlagte lånefinansiering udskydes tilsvarende.

– Vi har allerede lavet noget af arbejdet, før det blev stoppet, og så skal vi i gang med at lave det endelige projekt, udbud og alle de her ting. Det kommer til at tage det meste af 2022, og så kommer man i gang med at bygge i 2023-2024 – eller hvor lang tid processen nu kommer til at tage, siger Bjarne Freund-Poulsen.

Skal opdateres

I første halvår 2021 skal beslutningsgrundlaget for et plejecenter opdateres. Det skyldes, at udviklingen giver anledning til at stille spørgsmålstegn ved behovet for plejeboliger. I den forbindelse skal behovet for vedligeholdelse på plejehjemmet Toftegården i Hasle vurderes.

– Toftegården er et plejehjem, og det er der visse fordele i. Hvis man bygger noget nyt, bliver det et plejecenter. Politikerne har derfor bedt os om at beregne, hvad det vil koste at sætte Toftegården i stand, og så kan det være, at man siger, at man vil bevare det i stedet for at bygge noget nyt. Det kan måske give god mening, hvis der ikke er det behov, som det så ud til for nogle år siden, siger Bjarne Freund-Poulsen.