Jonas Kristiansen. Foto: Jacob Jepsen

‘Det er ikke masseindustri, og det tiltaler mig, at dyrene har haft det godt’

DAGENS NAVN: Coronanedlukningen i foråret gav tid til at tænke, og nu har Jonas Kristiansen byttet et job som barchef i København til en voksenlærlingeaftale på Hallegaard, hvor han uddanner sig til gourmetslagter med speciale i slagtning.

Hvad er en gourmetslagter med speciale i slagtning?

– Det betyder, at man får det hele med. Lige fra at slå dyrene ihjel til at forædle og stå med et færdigt produkt til sidst.

Hvad er det, du godt kan lide ved det?

– At man lærer at slagte dyrene fra starten og får hele proessen med frem til at lave rullepølse og charcuteri. Det er tiltrækkende, og det giver mening

Hvorfor vil du være slagter?

– Jeg har arbejdet i restaurationsbranchen, og mad har altid interesseret mig. Jeg har blandt andet hobbyrøget derhjemme. Og så ville jeg gerne flytte hjem til Bornholm, men der skulle også være et job at flytte hjem til.

Hvad vil det sige at være voksenlærling?

– Jeg er i mesterlære og tager ikke grundforløbet på skole, og så får man lidt mere i løn, så det giver mening at gå i skole, selvom man er vant til at have en lønindtægt.

Hvordan kom det i stand, at du kom herud?

– Rune Holm (tilflytterkonsulent) havde en stor andel i det. Jeg havde snakket meget om at flytte tilbage. Folk skubbede på, at jeg skulle tage en snak med Rune, og da jeg så gjorde det, skubbede Rune på, og det gik meget hurtigt. Jeg startede to uger efter.

Betyder det noget for dig som slagter, hvordan dyrene har haft det?

– Ja, jeg ville aldrig været gået i lære som industrislagter. Det her er ikke masseindustri, og det tiltaler mig, at dyrene har haft det godt.

Hvad har du lavet, før du gik i slagterlære?

– Mange ting. Jeg har været postmand, taget en HF i København, taget et år på journalisthøjskolen i Århus –men det var ikke lige mig, så jeg flyttede til København, hvor jeg har arbejdet i Pumpehuset som afvikler (koncertsted i København) og senest som barchef på Mesteren og Lærlingen i Kødbyen i København.

Hvorfor så bytte det med en læreplads som slagter?

– Baren lukkede i fire måneder på grund af corona. Jeg fik tid til at tænke på, hvad jeg egenlig ville og fik lidt perspekiv på. Så har det også trukket at få en mere almindelig arbejdsdag end, som hvad man har som barchef.

Hvad laver du når du ikke er på arbejde?

– Jeg løber rigtig meget. Jeg har altid løbet meget på Bornholm, og ellers kan jeg godt lide at gå til koncerter og den slags.

Hvordan har du det med, at du sprang ud i at flytte tilbage og blive slagter?

– Jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt det. Hverken at jeg er vendt hjem, eller at jeg er gået i lære som slagter.

 

 

Jonas Kristiansen

32 år

Single

Født og vokset op i Klemensker

Flyttede til København som 18-årig og er netop flyttet tilbage.