Efteråret kalder på lunere tøj, kaffe i termokanden og en tur ud i de nedfaldne blade. Arkivfoto: Berit Hvassum

Weekenden kalder på en tur ud i de nedfaldne blade

GUIDE

Vi er for alvor gået ind i efteråret, og det kalder på lunere tøj, kaffe i termokanden og en tur ud i de nedfaldne blade.

1. Tag en tur i den nærmeste skov og se naturen udfolde sig i efterårets farver. Gå på kastanjejagt og find tændstikkerne frem til den klassiske krea-aktivitet: kastanjedyr. Det hører sig til årstiden og er altid en sikker vinder hos børnene.

2. Weekendanbefalingen skal ikke kun handle om efterår og børneaktiviteter. Der skal også være plads til oplevelser inden døre. Det kunne være en tur i biografen. Der er noget at komme efter i både Scala Gudhjem, Svaneke Bio og Rønne Bio henover weekenden. I Scala Gudhjem kan man for eksempel se det franske komediedrama “Mysteriet om Henri Pick”. Filmen foregår i Bretagne, hvor en ung mand finder et særligt manuskript, der er underskrevet af den afdøde lokale pizzabager Henri Pick. Ifølge enken har Henri Pick dog aldrig forfattet noget. Det får en anerkendt litteraturkritiker og Henri Picks datter til at undersøge, hvem Henri Pick var, og hvad historien bag manuskriptet er.

Et besøg i Art Collection i Aakirkeby er en af de muligheder, weekenden byder på. Arkivfoto: Berit Hvassum

3. Vi bliver i den kulturelle verden og anbefaler at tage til fernisering hos Art Collection Bornholm i Aakirkeby lørdag. Her debuterer kunstneren Natia Gotsiridze Spanner Hansen med en udstilling af sine portrætter og malerier af landskaber. Natia Gotsiridze Spanner Hansen er født i Georgien og kom til Danmark i 2005. Hun har boet i Rønne siden da og er efter eget udsagn inspireret af den bornholmske natur.

4. Skal weekenden indebære motion, kan det også kombineres med ture ud i efterårsnaturen. Mangler man selskab, kan man gå med på Gangforeningen Bornholms vandreture, og der er både korte og længere distancer at vælge imellem. Søndag er der mulighed for at gå med foreningen på en fem eller 10 kilometer lang tur. Der er start klokken 9 fra parkeringspladsen ved Stadionvej i Allinge.

Rigtig god weekend.