Højlyngsstien. Foto: Berit Hvassum

Terrænløber på Højlyngsstien er begejstret: ‘Ubeskrivelig smukt’

OUTDOOR

“Det var meget hårdt … øjhh”.

Sådan lød ordene fra en forpustet og træt terrænløber, da han den 23. september nåede frem til parkeringspladsen i Sandvig efter at have tilbagelagt 67 kilometer og 940 højdemeter tværs over Bornholm.

Thomas Mørk ankom med natfærgen fra Køge onsdag morgen, tog bus nummer syv til Aarsdale og løb ruten på syv timer.

Thomas Mørk, der er ud af en passioneret løbefamilie fra Holstebro, har lagt klip fra turen op på youtube og kommenterer undervejs.

“Ubeskrivelig meget smuk skov og natur på denne tur”, “god blanding af underlag” og “ja, det kan godt få pulsen op det her”, lyder det, mens den erfarne løber danser hen over skrånende granit og højtliggende trærødder.

Natur med natur på. Thomas Mørk har delt sine optagelser fra Højlyngsstien op i fire klip, som kan ses på youtube. Her er han ved startpunktet i Aarsdale klokken 8.15. Syv timer og 67 kilometer senere kan man gense ham i Sandvig, noget mere brugt. Men glad og ikke mindst imponeret.

Kan varmt anbefales

Undervejs må løberen fra Køge have krydset Anne Mette Safft og Marian Lundh, der satte af sted samme morgen med samme mål: At gennemføre den nye bornholmske vandrerute i ét hug – bare i modsat retning.

Det melder Thomas Mørks historie ifølge sagens natur ikke noget om.

Til gengæld oser løberens optagelser af begejstring over den bornholmske natur: “Virkelig smuk og skøn rute. Kan varmt anbefales”, lyder reaktionen fra Thomas Mørk, der med sin syv timer og fire minutter demonstrerede, at Højlyngsstien ikke kun er for turister og vandrere.

 

Tejn IF arrangerer Ultraløb, maraton og halvmaraton på Højlyngsstien den 27. marts 2021