Eftersom Phillip Devantier har tabt sig 45 kilo, kunne han divertere med morsomme historier fra Fitness World. Foto: Jens-Erik Larsen

Pelle havde gæster – standup-klubben åbnede med fuldt hus

STANDUP

Torsdag aften var der standup i Raschs Pakhuz, herligt!

Og tilmed var der udsolgt.

Men det bliver bedre, for det var blot den første af en forhåbentlig lang perlerække af torsdag aftener – den første i hver måned – hvor lignende arrangementer vil finde sted.

Vært er Pelle Lundberg, hvilket der er mange gode grunde til at glæde sig over. Lad os nævne to:

Han er selv en yderst morsom mand, hvilket han da også demonstrerede på åbningsaftenen, hvor det tog ham cirka 30 sekunder at aftvinge publikum de første latteranfald, og dertil har han, eftersom han selv er udøvende i dette fag – som kun kræver en scene og en mikrofon for at kunne eksekveres – lange fangarme ind i komikermiljøet.

Så lur mig, om ikke han vil være garant for, at der nok skal komme godt besøg af dygtige komikere på disse torsdagsaftener, hvor standup-klubben holder åben.

Debuten bød da også på et par krøllede hoveder, Philip Devantier og Jacob Taarnhøj, hvoraf sidstnævnte har krøllerne helt ude på den synlige del af hovedet og i øvrigt blev beskrevet som en nær ven til værten.

Faktisk debuterede de to på samme scene i Aarhus for cirka otte år siden, hvorfor det da også pinte Pelle Lundberg at se, hvor stor en succes kammeraten har. Jo, han er kendt fra tv-programmet Stormester på TV 2 og har allerede været rundt i landet med sit første onemanshow.

Med andre ord: De to venner sprang samtidig ud af startboksen, men Taarnhøj har taget teten, så længe det nu må holde, for Pelle Lundberg – og det er så min personlige vurdering – rummer givetvis et hylemorsomt onemanshow, som blot lige skal manifestere sig.

Bare vent og se.

Landsdelen

Aftenens vært funderede indledningsvist lidt over, hvad disse aftener hedder. “Pelle og gæster”? Ja, hvorfor ikke, det er da i hvert fald et dækkende udtryk.

Han fortalte også, at han selv er bornholmer.

– Jeg har boet her siden april, forklarede han.

Og skulle nogle publikummer rynke på næsen af det, har han omvendt formentlig vundet nogles hjerter, da han umiddelbart efter respektfuldt omtalte sin nyfundne hjemstavn ikke som en ø, men en landsdel.

Bornholm er som bekendt begge dele, men nogle går jo også halsstarrigt op i, hvilket begreb, der bliver anvendt.

Og at Lundberg oplyste, at han har problemer med at udtale stednavnene korrekt, er strengt taget ikke mærkeligt. Godt hans kæreste, selv om hun også er tilflytter, trods alt har lært ham at udtale Pedersker korrekt.

Hans opvarmning inden første gæst på scenen var fin, han fik startet de små lattermotorer rundt omkring ved bordene, og så var det sådan set bare om for Phillip Devantier at få dem op i gear, hvilket lykkedes fint.

Han er en vægtig komiker, selv om han kunne fortælle, at han just har smidt 45 kilo. Der er endnu lidt igen, eftersom planen er at smide 70, hvorfor han da også kunne tage os med på en morsom tur i Fitness World, inden han fortsatte videre til, hvordan det er som voksen at flytte hjem til far, at gå til psykolog, at have ocd, at være på Tinder og andre emner.

Han benyttede sig en del af publikumsinddragelse, så hermed et godt råd, hvis nogen har tænkt sig at møde op til næste standup-aften: Man skal ikke sætte sig alt for tæt på scenen, hvis man er nervøs for pludselig at blive spurgt: Hvad hedder du?

Nul alkohol

Jacob Taarnhøj er som komiker en mand med et tårnhøjt niveau, og han har nogle indfald, som man snildt kunne forestille sig, han havde fundet på bunden af en flaske, men niks, han har ikke drukket alkohol i 10 år.

Han afprøvede tydeligvis flere jokes til sit kommende onemanshow, og det er kun fint, hvis komikerne tager til “Pelle med gæster” for at finpudse deres materiale, for så er det jo spritnyt, og bornholmerne kan hjælpe dem med at finde ud af, om det er tommel op eller ned. Det kan der være både en friskhed og en sprødhed over.

Han koketterede lidt med, at han har fået en god og billig lejlighed i København ene og alene, fordi han kendte ejeren.

– Det er jo nepotisme, sagde han.

– Men i Danmark kalder vi det netværk. Det er kun, når sådan noget sker i Afrika, vi kalder det nepotisme. Mugabe og Gaddafi var rigtig gode til at netværke.

Ja, point taken.

Og herligt, at Pelle Lundberg havde udøvet lidt netværkeri og inviteret sin gamle ven til denne åbningsaften.