Mads Stenbæk er udlært hos Bilhuset Elmer i Rønne, hvor han efterfølgende har fået job. Foto: Jens-Erik Larsen

Mads har både fået job og pris

ERHVERV

21-årige Mads Stenbæk fra Hasle blev i januar udlært som personvognsmekaniker med topkarakter ved svendeprøven. Han fik job på sin læreplads, Bilhuset Elmer A/S i Rønne, og fredag fulgte Mads op ved at være en af 25 nye faglærte i Danmark, der modtager ML-prisen (metalindustriens lærlingepris).

 

Jeg har haft en god
arbejdsplads og skole

 

– Den havde jeg ikke set komme, sagde Mads Stenbæk til Bornholms Tidende, inden han skulle af sted for at modtage prisen i Industriens Hus i København.

Han ærgrede sig over ikke at kunne tage gæster med til prisuddelingen, hvor der på grund af corona kun var adgang for prismodtagere, talere og arrangører.

Mads Stenbæk var blevet indstillet til prisen af både Campus Bornholm og Bilhuset Elmer. I indstillingen lyder det blandt andet:

“Mads er en særdeles vellidt elev og kammerat. Altid imødekommende, glad og energisk. Mads er nysgerrig over for nye teknologiske tiltag, som gør ham til en teoretisk meget stærk elev. Ligeledes er Mads altid klar til at deltage i diverse event for personvognsmekanikeruddannelsen på Bornholm. Mads er en ildsjæl, der bakker op om sin og andres uddannelse”.

Selv giver Mads følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede.

– Jeg har haft en god arbejdsplads og skole, der er god til at formidle. Derudover har jeg en meget stor interesse i faget, og så længe man har det, skal man nok blive god til det, siger han.

Industriens Uddannelser skriver i en pressemeddelelse, at de 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men at de sociale kvaliteter som gode kammerater og kolleger også vægtes højt i udvælgelsen.

Det er 18. år i træk, Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler ML-Prisen til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge.