Vores læser Marianne Madsen har indsendt dette billede af rødhætter på Kjelsebyvej i Østerlars, men vi vil gerne have endnu flere billeder. Foto: Maja Madsen

Hjælp os: Vi leder stadig efter rødhætter

KULTURARV

Efter at de rød- og hvidmalede granitvejsten – de såkaldte rødhætter – blev fjernet fra Bobbabrøddan, hvor de er blevet erstattet med et moderne autoværn i galvaniseret stål, synes vi på Bornholms Tidende, at det er vigtigt at få dokumenteret, hvor de tilbageværende røde og hvide granitsten stadig står, således at vi kan få registreret den bornholmske kulturarv, som stenene udgør.

Det vil vi gøre ved at indsamle billeder og stedbetegnelser på rødhætterne, så vi kan lave et overblik over, hvor mange steder, de rød-hvide granitsten står.

Mange af avisens læsere har allerede indsendt fine billeder, og det er vi meget taknemmelige for, men vi ved, at der står endnu flere rødhætter derude, som ikke er registreret endnu. Dem vil vi gerne bede om læsernes hjælp til at registrere.

Hvis du vil hjælpe til, kan du sende et billede og en stedbetegnelse på de rødhætter, du ser rundt omkring på Bornholm. Det skal helst være rødhætter i flok og ikke enkeltstående granitsten.

Billeder og adresse eller beskrivelse af placering kan sendes inden den 9. oktober klokken 12 på email til [email protected]