Bornholm får flest flygtninge af alle efter aftale med kommuner på Sjælland

Bornholm skal næste år modtage 24 flygtninge, der ellers var fordelt til fire sjællandske kommuner. Regionskommunens aftale med Rudersdal, Hillerød, Hørsholm og Halsnæs kommuner betyder, at Bornholm næste år bliver den kommune, der modtager flest flygtninge.

Det oplyser Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse om, hvordan flygtningene næste år bliver fordelt i kommunerne. Bornholm får flest flygtninge i et år, hvor det samlede antal bliver lavere, end man har set i mange år.

– Det ser ud til at blive et rekordlavt asyltal i år. Det laveste i flere årtier. Det er godt. Det betyder, at kommunerne hver især skal tage imod endnu færre flygtninge. Hele 27 kommuner ser ud til slet ikke at skulle modtage flygtninge næste år. Blandt andet Aarhus, København og Slagelse, som nu kan få et pusterum til at få endnu flere af kommunens flygtninge i arbejde og ud at lære dansk, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

– Det er vigtigt for regeringen at holde tilstrømningen så langt nede som overhovedet muligt, og derfor vil vi fortsat gøre, hvad vi kan for at holde asyltallet lavt, siger han desuden.

Udlændingestyrelsen forventer, at kommunerne i Danmark samlet modtager 600 flygtninge næste år.

Bornholm stod egentlig til kun at modtage to flygtninge næste år. Men på initiativ af borgmester Winni Grosbøll (S) godkendte et flertal i kommunalbestyrelsen for et år siden, at Bornholm kunne lave en aftale om at modtage flygtninge, som de fire sjællandske kommuner stod til at få. Dansk Folkeparti og Bornholmerlisten stemte som de eneste imod.

I juni vedtog kommunalbestyrelsen desuden, at Bornholm højst skal modtage 30 flygtninge næste år – et antal, der altså nu bliver 24.