Jonas Bagger overtog til denne sæson forpagtningen af cafe og butik på Hallegaard og er på vej med nye initiativer i efterårsferien og til jul. Foto: Jacob Jepsen

Ny cafeforpagter: Første sæson har været vild – men spændende

ERHVERV

Lige nu er der stille og roligt i cafeen på Hallegaard, men forpagter Jonas Bagger kan også trænge til at puste ud efter en hektisk første sæson som forpagter af butik og cafe på Hallegaard.

 

Det er
skidesjovt.

 

Han overtog i maj og cafeen har holdt åbent dagligt.

Hvordan er den første sæson gået?

– Den har være vild, men spændende. Vi har skullet finde vores stil, og der har faktisk være så travlt, at det har været en kamp for “overlevelse” med masser af kunder og problemer med at skaffe personale. Men det har været en god opstartsperiode. Klientellet er der til cafeen, og det har været godt at begge ting er her, både café og butik, fordi mange både køber med hjem og sidder i cafeen, forklarer Jonas Bagger.

Han er mest kendt for at drive surfskole ved Balka og udbyde andre actionoplevelser på Bornholm og synes, det har været et godt match med sine eksisterende virksomheder også at have en café langt ude på landet på Hallegaard.

– Fælles for mine steder er, at jeg gerne vil give folk en oplevelse – og så har jeg kunne trække på mit personale fra de andre steder, når vi havde travlt her, siger han.

Gourmet pop up på landet

Han har har midlertidigt lukket cafeen ned, da de seneste coronarestriktioner blev udstukket, men åbner med tre særlige arrangementer i efterårsferien og åben udendørscafé.

– Hver dag i efterårsferien bliver her åbent i cafeen til udeservering, og tre aftener bliver der et pop up-arrangement.

Her vil der i de gamle stuer blive serveret en otteretters gourmetmiddag.

– Det bliver helt vanvittigt. Jeg har prøvesmagt menuen, og det er på Michelin-niveau, siger Jonas Bagger.

Bag gryder og pander til de særlige arrangementer står en kok, som var ansat på gourmetrestauranten El Celler de Can Roca i Spanien, men som blev sendt hjem på grund af corona.

– Maden er eksperimenterende med et lokalt udtryk og med blandt andet Hallegaard produkter, siger Jonas Bagger.

Oplevelser

Hvorfor arrangere pop up-gourmetmiddage om vinteren langt ude på landet?

– Fordi det er skidesjovt, og for at skabe nogle oplevelser og inspirere personalet, siger Jonas Bagger.

Han regner med at forpagte café og butik igen til næste år, og ud over efterårsferien har han foreløbig også planer om at åbne op til jul.

– Vi laver noget, men hvad afhænger af corona. Vi åbner i den udstrækning, det er muligt, siger han.