Trine Staur, der er næstforperson for de bornholmske lærerstuderende, er delvist positiv over, at Københavns Professionshøjskole vil ansætte en daglig koordinator. Hun ønsker bare ikke, at undervisning og daglig koordinering hviler på én person. Foto: Jacob Jepsen

Lærerstuderende ønsker to ansatte

UDDANNELSE

De lærerstuderende på Campus Bornholm er positivt indstillet over for nyheden om, at Københavns Professionshøjskole ansætter en daglig koordinator.

De er dog ikke sikre på, at det er en god idé at slå opgaven med daglig koordinering sammen med arbejdet som underviser. Det fortæller Trine Staur, der er næstforperson for de bornholmske lærerstuderende.

– Vi ser positivt på, at Københavns Professionshøjskole søger en daglig koordinator til læreruddannelsen på Bornholm, for vi mangler en person, som kan varetage de opgaver, som den tidligere uddannelsesleder havde. Det indikerer, at ledelsen har lyttet til os, men vi forholder os stadig kritisk til omorganiseringen, og vi arbejder fortsat for, at de lærerstuderende får de bedste vilkår, siger Trine Staur.

Hun fortæller, at de studerende havde gerne set, at Københavns Professionshøjskole søgte to personer til hver sin funktion i stedet for en, der skal varetage både undervisning og arbejdet som daglig koordinator.

– Vi mener, at en underviser skal være ansat til at undervise, ikke koordinere, siger hun.

Trine Staur vil nu på vegne af de lærerstuderende drøfte ansættelsen af en daglig koordinator med ledelsen på læreruddannelsen, som består af institutchef Lis Madsen og uddannelsesleder Svende Claus Svendsen.