Det var her, det gik galt. Arkivfoto: Jens-Erik

Kommunen: Vi forsøgte at tage hensyn efter rækværksulykken

ULYKKE

Bornholms Regionskommune etablerer nu et system, der kan holde styr på alle rækværk på Bornholm, efter en kvinde i sommers pådrog sig alvorlige skader i en ulykke på et misvedligeholdt rækværk ved Svaneke Havn.

Dennis Blom Hansen, kæreste til kvinden, er glad for, at rækværkerne bliver set efter i sømmene, men har undret sig over, hvorfor parret ikke er blevet kontaktet af kommunen.

– Det er positivt, at rækværkerne bliver renoveret. Men vi manglede at blive kontaktet af kommunen efter ulykken og spurgt, om vi var okay, men de lod i stedet, efter min mening, som ingenting, siger Dennis Blom Hansen.

Centerchefen for Ejendomme og Drift hos Bornholms Regionskommune, Bjarne Freund-Poulsen, fortæller, at de på kommunen har forsøgt at tage hensyn til parret ved at give dem fred.

– Vi tager normalt ikke kontakt til forulykkede, da det kan komme for tæt på. I den her forbindelse tror jeg, vi forsøgte at tage hensyn til dem ved ikke at være påtrængende, siger han.

Gennem pressen

Dennis Blom Hansen tog selv kontakt til Bornholms Tidende kort efter sin kærestes ulykke. Det har Bjarne Freund-Poulsen forstået som, at kæresteparret ikke ønskede kontakt til kommunen.

– Da de gik til pressen med det samme, tænkte jeg, at de ikke ville generes af os. Det var måske fejlagtigt og forudindtaget af mig at tro, siger Bjarne Freund-Poulsen.

Om at kontakte pressen fortæller Dennis Blom Hansen, at det var for at sikre, at ingen andre kom til skade på rækværket.

– Et døgn efter ulykken var rækværket ikke dækket af, kun det lille stykke, hvor ulykken var sket. Det var tydeligt at se, at det lange rækværk var misvedligeholdt mange steder, så jeg skrev til pressen, fordi der skulle ske noget, fortæller Dennis Lom Hansen.

– Al den information, vi har fået om rækværket eller sagen generelt, er gået gennem pressen, og der er jo sket noget på grund af den medieomtale, der har været om de mange potentielle farlige rækværk på Bornholm. Det var det, jeg sigtede efter og håbede på ville ske, da jeg kontaktede pressen, fortsætter han.

Forsikringssag

Dennis Blom Hansen og hans kæreste undersøger lige nu deres muligheder for erstatning for ulykken. Kvinden kan, to måneder efter ulykken, stadig ikke genoptage sit arbejde som projektleder i et grafisk firma.

– Vi må se, hvad det bliver til af en slags erstatning, men det er ikke det, der presser. Vores udgangspunkt lige nu er genoptræning, hver dag fokuserer vi på kost, træning og søvn, så hun kan komme op i rette gear igen, fortæller Dennis Blom Hansen.

Ifølge Bjarne Freund-Poulsen vil kommunen ikke være involveret i en eventuel erstatningssag for faldulykken.

– Sådan er reglerne. Hvis der kommer en erstatningssag, bliver det noget, der kører gennem forsikringsselskaberne, vi vil så fald ikke være involveret, fortæller han.

 

Sagen kort

En 51-årig kvinde faldt den 25. juli mellem to og to en halv meter ned fra et rækværk af metal på Svaneke Havn, da metallet knækkede. Ved faldet pådrog hun sig en svær hjernerystelse, en stor flænge i baghovedet og fem brækkede ribben, heraf de fire dobbelt.

Kvinden er nu, to måneder efter ulykken, i bedring, men døjer stadig med problemer med hovedet efter at have pådraget sig en slem hjernerystelse. Det fortæller kvindens kæreste.

I kølvandet på rækværksulykken ved Svaneke Havn er der i Bornholms Regionskommunes budgetforlig for 2021 til 2024 blevet sat 250.000 kroner af til systematisk gennemgang af rækværker, trapper, hegn og bænke på offentlige arealer.