Slagtehuset på Hallegaard har fået ansat både slagtere og en lærling og kan nu igen både foretage returslagtninger og samtidig levere til Cofoco. Foto: Jacob Jepsen

Hallegaard ansætter slagtere: Julen er startet hos os

ERHVERV

Efter at slagtehuset på Hallegaard har haft voldsomt meget modvind, er slagteriet nu endelig kommet rigtigt i gang.

 

Vi kommer til
at slagte 16 grise
hver uge frem til jul.

 

Slagtehuset blev lukket ned sidste efterår, da driftsselskabet bag Hallegaard, som var delvist ejet af den daværende ejergruppe bag Kadeau, før jul blev erklæret konkurs. Efterfølgende kom der nye ejere, men medejer Jørgen Christensen har haft svært ved at finde slagtere til slagtehuset og kunne derfor i en periode ikke påtage sig returslagtninger til bornholmske fåre-, grise- og kødavlere.

Men nu har han fået ansat både flere slagtere samt en slagterlærling.

Jonas Kristiansen er 32 år og derfor ansat som voksenlærling og skal uddannes som gourmetslagter med slagtning som speciale, fortæller Jørgen Christensen. Ud over den nye lærling er nu to slagtere og en pølsemager ansat ud over Jørgen Christensen selv, og fra 1. november ansættes også en kok, som skal hjælpe med blandt andet pølseproduktion.

Det er derfor en glad Jørgen Christensen, der nu har kolleger i slagtehuset.

– Jeg har søgt slagtere hele sommeren, og det var Rune Holm, der foreslog at tage en lærling ind, og jeg tænkte, at når vi ikke kan få slagtere, så må vi jo uddanne dem selv, siger Jørgen Christensen, som er godkendt til at have endnu en lærling og overvejer at få det, hvis han kan finde en.

– Hvis vi vil have gode restauranter, skal vi jo også have gode slagtere.

Selv om staben dermed er vokset betragteligt, har slagterne rygende travlt.

– Julen er startet hos os. Vi skal blandt andet lave halvanden ton kamsteg til Cofoco og 26.000 gourmetpølser. I går slagtede vi 21 grise, og vi kommer til at slagte 16 grise hver uge frem til jul, siger han.

Ejer og stifter af Cofoco-kæden August Lund købte sig i begyndelsen af februar 2020 ind i Hallegaard og ejer nu Hallegaard sammen med Jørgen Toft Christensen.

August Lund driver Cofoco-koncernen med flere end 650 medarbejdere fordelt på blandt andet restauranter, hoteller og en stor cateringvirksomhed og lægger store ordrer ind på slagtehuset.

Returslagtninger i gang igen

Jørgen Christensen fortæller, at slagtehuset nu også igen kan foretage returslagtninger, hvor de lokale avlere skal have slagtet et mindre antal lam, får, geder eller grise:

– Vi er i fuld gang med det også og skal i morgen slagte lam.

Der er også travlhed, fordi sæsonen efter nedlukningen i foråret endte med at blive rigtig god med mange kunder i butikken og cafeen og samme travlhed ude på øen.

– Vi er helt i bund på grund af den forrygende sommer og skal have lageret bygget op igen, så vi slagter to dage om ugen, siger han.

Sideløbende med dette er Hallegaard også i gang med et miljøprojekt, hvor kødaffaldet i stedet for at blive kørt på Daka, skal køres gennem en kødaffaldskværn og efterfølgende leveres til Biodan, hvor det kan omdannes til biogas.

– Det er en meget dyr løsning at levere til Daka og ikke særlig miljøvenligt. Vi kan køre alt det bløde affald gennem kværnen – komaver og det hele. Det er omkostningsneutralt for os og kommer til at betyde rigtig meget for økonomien, forklarer Jørgen Christensen.

Hallegaard er med i Bæredygtig Bundlinje Bornholm og arbejder også med et naturgenopretningsprojekt.

 

Jonas Kristiansen er netop startet som voksenlærling i slagtehuset. Foto: Jacob Jepsen

 

Der er godt gang i knivene på Hallegaard. Foto: Jacob Jepsen