Man kan brokke sig over alt, men jeg håber, Grønbechs Hotel udvider

Man kan brokke sig over alt, men jeg håber, Grønbechs Hotel udvider
Grønbechs Hotel under renovering i 2015. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 30. SEP 2020 • 20:33
Af:
flemming olsen
 storedalen 37
 allinge
| ABONNENT
30. SEP 2020 • 20:33
LÆSERBREV

De fleste af os kan nok stadig huske Grønbechs Hotels elendige forfatning. Det var en skamplet for byen. De seneste år er hotellet nænsomt totalrenoveret og fremstår i dag som en forskønnelse af byen. Det har også medført, at der er skabt en del arbejdspladser – som er en nødvendighed for et samfund kan fungere.
Også udvendige
altaner bør
imødekommes

Nu vil ejerne gerne udvide, hvilket har skabt "røre i andedammen" blandt nogle få. Der er kommet 16 høringssvar, som har forskellige argumenter mod hoteludvidelsen.

Resten af allingeboerne har altså ikke noget imod projektet.

Man kan brokke sig over alt, men der bør være lidt saglighed i brokkeriet. I denne sag er det fremført, at elevator og trappetårne ikke er noget, der er set før i Allinge. Det er ikke korrekt – blot cirka 100 meter fra Grønbechs Hotel ligger Høiers Gaard, der er både elevator og trappetårn, og i øvrigt er der op til tre etager. Det samme som Grønbechs Hotel ønsker at etablere.

Det er altså ikke fremmed elementer for byen, at der er elevator, trappetårn og op til tre etager.

Også udvendige altaner bør imødekommes, det kan laves ganske pænt – også på gamle ejendomme.

Af høringssvar fremgår blandt andet et problem med parkering. I sagens natur kan der ikke etableres flere p-pladser på ejendommens areal. Derimod bør ejer betale til parkeringsfonden for det antal parkeringspladser, udvidelsen medfører. Kommunen bør nøje overveje om ikke hele Kjærenæsgrunden skal udlægges til p-pladser. Næsten hele sommeren har pladsen været godt fyldt op med biler. Allinge skal ikke have samme parkeringsproblemer, som der er i Gudhjem og Svaneke. Derfor – pas på Kjærenæsgrunden til parkering og til Folkemødet.

Håber, at Grønbechs Hotels udvidelsesplaner kan realiseres, og dermed skabe øget aktivitet i Allinge.