Personalet i Bornholms Lufthavn sendte her til morgen et fly af sted direkte mod Rhodos i Grækenland. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Første chartertur i lang tid: 182 fløj direkte til Rhodos

REJSE

Her til morgen udspillede der sig en både helt normal og helt speciel scene i Bornholms Lufthavn. Et charterfly fra Spies fløj forventningsfulde passagerer direkte fra Bornholms Lufthavn til Rhodos i Grækenland. Det er der normalt ikke noget opsigtsvækkende i, men i et år præget af corona er det langt fra en hverdagshændelse.

– Det eneste ene i 2020, simpelthen, siger direktør Christina Dideriksen fra lufthavnen til avisen.

På flyet var der plads til 212 passagerer, og 182 havde købt en billet til det, Spies beskriver som “sol, strand, historiske oplevelser og hyggelige fornøjelser”.

– Så den var ikke helt fuld. Det plejer vi jo ellers at have, men dog pænt fuld, vil jeg sige. Der var en god stemning, siger Christina Dideriksen, som selv synes, det var dejligt igen at opleve en charterafgang fra den lokale lufthavn.

Selvom en chartertur vækker minder om en mere normal tid før coronaen, var alt ikke, som det plejer.

– Det tog lidt ekstra tid at få dem igennem. Når man skal til Grækenland, skal man have udfyldt nogle indrejsepapirer i forhold til corona og sådan noget, så der var lige lidt ekstra administrativt, der skulle følges op på, men alle havde gjort, som de skulle, og alle kom glade af sted, fortæller Christina Dideriksen.