Henrik Kofoed Hansen har arbejdet i daginstitutionen Søstjernen indtil nu, hvor han er valgt som ny formand i BUPL Bornholm. Foto: Berit Hvassum

BUPL Bornholm har fået ny formand: ‘Nu skal jeg i arbejdstøjet’

FAGFORENING

Henrik Kofoed Hansen vandt kampvalget om formandsposten i BUPL Bornholm tirsdag aften, da fagforeningen holdt generalforsamling.

– Det er jeg jo glad for. Det er en stor lettelse, at vi er kommet ud af situationen, hvor vi har gået og ventet på valget. Nu ved vi, hvad der skal ske, og det giver ro. Så kommer der selvfølgelig tryk på nu i forhold til nogle andre ting. Nu skal vi i arbejdstøjet, siger Henrik Kofoed Hansen.

Hans modkandidat var Rie Hansen, der har været formand for BUPL Bornholm siden september 2016.

Begge kandidater holdt en tale på fem minutter, hvor de fremmødte til generalforsamlingen havde mulighed for at stille spørgsmål. Ifølge Henrik Kofoed Hansen var der få spørgsmål og ellers tilkendegivelser til både ham og Rie Hansen.

Tæt valg

Det er ikke første gang, de to konkurrerer om formandsposten. I foråret 2016 var Henrik Kofoed Hansen konstitueret formand, men tabte posten med bare tre stemmer til Rie Hansen ved valget i september 2016.

Det var et tæt valg dengang, og det var det også i går, fortæller Henrik Kofoed Hansen.

– Jeg vandt med fire stemmer. Så det var et meget lige valg igen. Det viser, at vores medlemmer synes, vi begge gør det godt, siger han.

Nu skal Henrik Kofoed Hansen sige farvel til sit job som pædagog i Søstjernen og overtage arbejdet fra Rie Hansen.

– Jeg skal mødes med vores afgående formand og få lavet en aftale, så overdragelsen af arbejdet gøres på en ordentlig måde. Så er der en masse praktiske ting, der skal falde på plads. Vi er en bestyrelse, der kan køre videre, men som altid var det svært at få folk til at stille op til bestyrelsen.Vi mangler en næstformand og kunne godt bruge et hovedbestyrelsesmedlem, så hvis nogen synes, det kunne være spændende, skal de sige til, siger han.