Turistchef om bøder på 18.000 kroner: 'Det er en hård medfart'

Turistchef om bøder på 18.000 kroner: 'Det er en hård medfart'
Direktør for Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph, kunne godt have tænkt sig, at politiet havde haft en blødere tilgang til de to borgere, som i april måned kørte i bil i Vang Granitbrud. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 29. SEP 2020 • 11:19
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
29. SEP 2020 • 11:19
NATUR

Direktør for Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph, kunne godt have tænkt sig, at politiet havde haft en blødere tilgang til de to borgere, som i april måned kørte i bil i Vang Granitbrud. De bevægede sig ind bag en række skilte, som havde til hensigt at begrænse adgangen til et område, hvor man gerne vil have, at vandrefalken skal yngle.

– Det er jo alt andet lige ikke den bedste oplevelse for de mennesker, siger hun om de bøder på tilsammen 18.000 kroner, som de to borgere efterfølgende har fået fra Bornholms Politi.

Destinationsdirektøren ønsker ikke at kommentere de konkrete omstændigheder, som har ført til bøderne eller, hvordan bøderne er blevet opgjort.

– Det kender jeg ikke sagen godt nok til, og det skal jeg ikke forholde mig til. Det er ikke mit område, og det er der andre, der skal tage sig af. Men når det så er sagt, så synes jeg, det er mange penge, rigtig mange penge. Og det tror jeg, det vil være for alle, helt uomtvisteligt, siger hun til Bornholms Tidende og fortsætter:

– Jeg synes, det er i den hårde ende, at sende en bøde på 18.000 kroner, og jeg tror, at langt de færreste ville gøre sådan noget her af ond vilje.

– Vi har jo en fælles opgave med at passe på det, som er bevaringsværdigt og værdifuldt på Bornholm, og det er ikke alle, der kender øen lige så godt, som os, der bor her. Derfor kunne jeg godt have ønsket mig en lidt mere gelinde tilgang til sagen, hvor man havde taget en snak om reglerne, om de skilte, der er opsat og havde fortalt, at det skal man ikke gøre igen. Det er jo en lidt hård medfart overfor nogle gæster, der har besøgt Bornholm, slutter turistchefen.