På hjørnet af Vestergade og Storegade i Svaneke ligger andelsbofællesskabet Thims Gård, der er for seniorer. Lørdag er det muligt at besøge bofællesskabet og se nærmere på nogle af lejlighederne. Foto: Bofællesskabet A/B Thims Gård

Seniorer viser deres bofællesskab frem

ÆLDRE

Der er mange måder at leve og bo på, når man bliver gammel. Nogle bliver boende, hvor de altid har boet. Nogle flytter til noget mindre og mere overskueligt. Nogle flytter til en ældrevenlig bolig. Nogle flytter på plejecenter. Og nogle flytter i bofællesskab. Den sidste model kan man se nærmere på, hvis man lørdag kigger forbi Thims Gård i Svaneke.

– For os har det været vigtigt at være på forkant, og seniorlivet på Thims Gård passer godt til os. Vi er sammen om seniorlivet med plads til at være sig selv. Det er den perfekte løsning for os, siger siger Ivan Kofod og Elisabeth Falk i en pressemeddelelse. De er de nyeste på Thims Gård, der huser et andelsbofællesskab for seniorer.

Som andelsbofællesskab har Thims Gård 20 år på bagen. Den gamle, firlængede gård ligger på hjørnet af Vestergade og Storegade i Svaneke. Ud over 13 andelslejligheder indeholder gården blandt andet en stor, gammel have, gårdsplads og gæstehus.

Ruth la Cour har været med fra starten. Hun fortæller, at der var en gruppe aktive seniorer, som havde kig på ejendommen.

– Så hørte vi, at der var planer om at lave ferielejligheder på Thims Gård, og tænkte det skal være løgn. Og så gik vi ellers i gang helt fra bunden med at skabe Thims Gård om til et andelsbofællesskab. Flere af os har i dag et dejligt hjem i den gamle kostald, siger hun i pressemeddelelsen.

Andelshaverne spiser sammen tre gange om året, har julearrangement i december, grillaftener om sommeren, havedag en gang om måneden og femmøder hver fredag for dem, som vil starte weekenden med en hyggesnak.

– Nogle gange spøger vi med, at vi er Svanekes bedst bevarede hemmelighed. Og det har vi ingen interesse i at være. Så derfor har vi besluttet at holde åbent hus, hvor alle interesserede kan få en rundvisning og en kop kaffe, siger andelsforeningens formand, Bent Andersen.

Thims Gård åbner dørene lørdag klokken 13.