Guido Paevatalu og Niels Jørgen Riis er tilbage på Rønne Theater som medvirkende i Guidoperas version af den klassiske operette “Farinelli”. Arkivfoto: Allan Rieck

Lokal tenor spiller titelrollen i klassisk operette

KULTUR

Man kan se frem til at høre Niels Jørgen Riis synge nogle af dansk operettes bedst kendte sange, hvis man går i teatret fredag og lørdag. Han spiller titelrollen i Guidoperas kammeroperaversion af klassikeren “Farinelli”, der havde urpremiere på Det Ny Teater i København i 1942.

Operetten er i to akter og foregår i Italien og Spanien på baroksangeren Farinellis tid. Handlingen baserer sig i korte træk på en røverhistorie, der tager udgangspunkt i byen Napoli. Det er den traditionelle handling, men i en livlig, komprimeret udgave, fremgår det af en pressemeddelelse fra Teaterforeningen Bornholm, der præsenterer forestillingen.

Manden bag Guidopera, barytonen Guido Paevatalu, er også med i forestillingen sammen med Signe Asmussen, Camilla Illeborg, Teit Kanstrup og Hans Lawaetz. En kvartet under ledelse af Leif Greibe leverer musikken. Forestillingen spilles på Rønne Theater og varer to og en halv time.

Forestillingen bliver afviklet under størst mulig hensyntagen til retningslinjerne for covid-19. Det betyder blandt andet, at publikum skal blive siddende i pausen, at man skal medbringe mundbind og være opmærksom på de forskellige vejledninger om, hvordan man finder sine pladser.