Ny forsvarer for den yngste af de to sigtede brødre i Nordskovssagen er Henrik Stagetorn. Foto: Stagetorn Advokater

Opdateret: Den yngste bror vælger ny forsvarer i Nordskovsagen

Den yngste af de to brødre, som politiet sigter for drabet på den 28-årige Philip Mbuji Johansen natten til den 23. juni i en bålhytte i Nordskoven, har valgt at skifte sin forsvarer, advokat Asser Gregersen, ud.

DRABSSAG

Den yngste af de to brødre, som politiet sigter for drabet på den 28-årige Philip Mbuji Johansen natten til den 23. juni i en bålhytte i Nordskoven, har valgt at skifte sin forsvarer, advokat Asser Gregersen, ud.

Ny forsvarer bliver den 55-årige advokat Henrik Stagetorn.

Han må som forsvarer betegnes som en af de absolutte sværvægtere i branchen, hvor han tidligere har været forsvarer i en række spektakulære kriminalsager. Mest markante; røveriet mod Dansk Værdihåndterings central i Glostrup og sagen mod to tunesiske statsborgere, som var tiltalt for at have planer om at dræbe tegneren Kurt Westergaard, en af tegnerne bag Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Skal først gennemgå sagen

Han var desuden den advokat, som Aller-koncernen engagerede for at kulegrave Se & Hørs redaktion efter sagen om overvågning af kendte personers brug af kreditkort. Derudover har han i en længere periode været formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Henrik Stagetorn vil endnu ikke udtale sig om årsagen til, at han nu er forsvarer for den yngste af de to sigtede brødre, og han vil heller ikke udtale sig om, hvorvidt valget af ham er et udtryk for strategiskift i forsvaret.

– Der er kommet en mængde bilag, som jeg først skal have lejlighed til at gennemgå inden jeg kan udtale mig mere om sagen, siger Henrik Stagethorn til Bornholms Tidende.

Ved ikke hvorfor

Den nu forhenværende forsvarer for den yngste bror, advokat Asser Gregersen, ved ikke, hvorfor hans klient har valgt at skifte ham ud.

– Det er den slags, der sker, men det er ikke noget jeg har set tegn på ville ske, og det er ikke noget jeg har talt med min klient om. Jeg ved ganske simpelt ikke hvorfor, han har valgt at skifte forsvarer, men jeg ønsker ham al mulig held og lykke, siger Asser Gregersen til Bornholms Tidende.

Heller ikke forsvareren for den ældste bror, advokat Peter Secher, eller den yngste brors nye forsvarer, advokat Henrik Stagetorn kan kaste lys over årsagen til udskiftningen.

Politiet efterforsker stadig og har endnu ikke rejst tiltale i sagen, mod de to sigtede brødre, der forventes at komme for retten den 30. november og den 1. december, hvor den vil blive afviklet som en nævningesag.