Iværksætter Line Falk har haft succes med at bruge crowdfunding til at kunne starte sin virksomhed. Foto: Jens-Erik Larsen

Snapsevirksomhed crowdfundes i gang

IVÆRKSÆTTER

Den nystartede nexøvirksomhed Falk Bornholm – Syp og snapse har taget utraditionelle midler i brug for at sikre en god start.

Sypmager Line Falk har med hjælp fra Danmarks største crowdfundingsite Boomerang startet en månedlang kampagne, hvor man med mindre beløb kan støtte iværksættervirksomheden i opstartsfasen mod at få et af Falk Bornholms produkter i løbet af foråret.

FALK Bornholm producerer håndlavede syp og kryddersnapse og bruger så vidt muligt bornholmske ingredienser. Snapsebase produceres i Aakirkeby hos Wild Destillery. Bær, urter og frugt sankes i den bornholmske natur, og kaffe, vanilje og kakao bliver forarbejdet på Bornholm. Line Falk forklarer, at det er vigtigt for hende, at råvarerne er lokale, og at det bæredygtige er alfa og omega i produktionen.

Overraskende opbakning

Crowdfundingen blev skudt i gang mandag den 7. september, og i løbet af de første seks timer var målet nået.

– Det er gået over al forventning. Jeg troede, målet var højt sat. Men alle har virkelig været søde og taget godt imod konceptet på de sociale medier, forklarer Line og fortæller, at der stadigvæk er en del præmier tilbage i crowdfundingen, blandt andet påskefrokostpakker og virksomhedskasser til Folkemødet, ligesom det også er muligt at få fingrene i en flaske syp eller kryddersnaps.

– Allerede nu er jeg helt vildt glad, men det ville være en drøm for en iværksætter som mig at få udsolgt crowdfundingen, så den dyre opstartsfase bliver lidt mindre dyr, fortæller Line Falk, der i starten af august gjorde sit nye produktionslokale klar på Aasen 2 i Nexø, og kort derefter satte de første syp og snapse til at trække på sankede bær, urter og kaffebønner ristet i Østerlars.