Aakirkeby skal være for alle, siger borgerforeningens formand, Ronald Kofoed-Rasmussen. Foto: Berit Hvassum

Ronald på 52 er fornyer og vil også have de endnu yngre med

Det var ikke kun en levende legende, der gik af, da 77-årige Robert Johnsen i foråret trådte ud af bestyrelsen i Aakirkeby Borgerforening efter en lang årrække som formand. Foryngelsen stoppede ikke med formandsskiftet.

BØRN

Det var ikke kun en levende legende, der gik af, da 77-årige Robert Johnsen i foråret trådte ud af bestyrelsen i Aakirkeby Borgerforening efter en lang årrække som formand. Foryngelsen stoppede ikke med formandsskiftet.

– Robert Johnsen har været med i byens liv i en menneskealder som del af en generation på omkring 75 år, der har været meget aktive. Selvom jeg er 52, var jeg en del af en fornyelse, og så gik jeg efter at fortsætte generationsskiftet, fortæller Ronald Kofoed-Rasmussen, der har afløst Robert Johnsen.

Som formand in spe tog han en snak med Kamilla Hector for også at inddrage de yngre og tilflytterne. Flere af Kamilla Hectors veninder blev også en del af snakken.

– Ideen er, at vi skal repræsentere alle dem, der bor i byen. At få Kamilla med var første skridt, og det synes jeg var et scoop, siger Ronald Kofoed-Rasmussen.

Også Jette Dale blev en del af fornyelsen, da også hun blev valgt ind i bestyrelsen ved årets generalforsamling. Hun har børn i teenagealderen.

– Jette havde også nogle holdninger om, at der ikke var tilbud nok til teenagerne. Der er forskel på, om man har småbørn eller teenagere, og der skal gerne være noget for alle. Så det prøver vi at starte nogle arbejdsgrupper om, siger Ronald Kofoed-Rasmussen.

– Forhåbentlig får vi åbnet op, så flere får lyst til at være aktive. Det er ikke kun at sidde i en bestyrelse. Det kan også være at gå med i et enkelt arrangement. Det er ikke nogen revolution, men det er en lidt anden måde at tænke en borgerforening på.

Håb om faste initiativer

Ronald Kofoed-Rasmussen måtte lige trække vejret dybt ind, før han prøvede at hverve Kamilla Hector.

– Det var med visse bange anelser, at jeg spurgte Kamilla, om hun ville gå ind i bestyrelsen, for børnefamilier har også mange andre ting at lave, fortæller han.

– Men ved borgerforeningens generalforsamling sidste år annoncerede vi nogle fokuspunkter, blandt andet opmærksomheden på børnefamilierne. Kamilla er ung og nu også gravid igen, og hun har forbindelse med daginstitutionerne og har et godt netværk, siger Ronald Kofoed-Rasmussen.

– Vi har lagt en linje, hvor man gerne må stille spørgsmål ved tingene, og det er hun god til. Tingene har lidt kørt efter en skabelon i mange år, men nu kommer der noget nyt perspektiv på. At få Kamilla med har også betydet, at vi har fået en del nye medlemmer og også en del nye med i vores gruppe på Facebook.

Konkret er der planer om et årshjul med faste arrangementer for børn: Fastelavn, jul og sankthans for eksempel. Sankthans fejres allerede af voksne, men en sankthansfest for børn vil være nyt.

– Vi mangler også legepladser og måske også nogle væresteder for børnefamilierne. Her har vi kigget på Børn på Nordlandet (gruppe i Allinge, red.) og sagt, at alle ideer er velkomne, og at vi gerne vil lave noget allerede fra i år, siger Ronald Kofoed-Rasmussen.

– Det gælder ikke om at være først eller størst, men om at skabe noget aktivitet. Vi går meget ind for at skabe nogle fællesskaber og også gerne nogle nye fællesskaber i Aakirkeby.