Kampvalg i BUPL: Rie vil presse på for bedre lokale aftaler

Kampvalg i BUPL: Rie vil presse på for bedre lokale aftaler
Rie Hansen stiller op til genvalg som formand for pædagogerne på Bornholm. Hun har haft posten de sidste fire år. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 28. SEP 2020 • 11:12
| ABONNENT
28. SEP 2020 • 11:12
FAGFORENING

Rie Hansen har været formand for den bornholmske afdeling i pædagogernes fagforening BUPL siden september 2016. Nu stiller hun op til genvalg ved generalforsamlingen tirsdag aften. Ifølge hende har BUPL Bornholm fremgang efter nogle svære år, og hun vil med afsæt i den fremgang kæmpe for bedre lokale aftaler til pædagogerne.

– Jeg synes, vi har vind i sejlene. Vi har sammen med forældrene kæmpet for at få minimumsnormeringer på dagsordenen på landsplan, og vi har et godt samarbejde på tværs af organisationerne her på Bornholm. Det er der kommet mere af, mens jeg har været formand. Jeg vil arbejde for, at vi nu får nogle bedre lokale aftaler på plads med Center for Skole og Center for Familie. Vi skal have bedre lønaftaler, arbejdstidsaftaler og honorering for diplomuddannelse, siger hun.

Fra minus til plus

Rie Hansen fortæller, at der er sket meget i BUPL Bornholm på de fire år, hun har været formand.

– Da jeg overtog posten, havde vi et stort underskud, et medlemstal under 300, og der var et stort omorganiseringsarbejde i gang i hele BUPL, som betød, at vi på Bornholm stod til at miste vores selvstændige afdeling. En måned efter var der kongres, hvor jeg holdt tale og på vegne af medlemmerne på Bornholm talte for at bevare vores lokale forankring. Det lykkedes at få medhold, og det var en kæmpe sejr. Vi fik genoprettet økonomien de næste par år, og vi har haft medlemsfremgang siden. Det giver jo flere kontingenter og dermed penge i kassen, siger hun.

Rie Hansen fortæller, at det store underskud gjorde, at der i starten af hendes formandsperiode ikke var råd til at lave så mange tilbud og arrangementer for medlemmerne. Det vil der ifølge hende komme mere af fremadrettet.

Vil påvirke politisk

Ifølge Rie Hansen er den centrale opgave for BUPL Bornholm nu også at få bedre løn og tillægsaftaler på Bornholm, så man kan tiltrække flere pædagoger.

– Vi skal påvirke politisk i forhold til den kommunale lønpolitik. Den skulle jo gerne stemme overens med rekrutteringspolitikken. Der skal være noget at komme efter på Bornholm for pædagogerne. Jeg vil presse på, hvor jeg kan og i samarbejde med de andre organisationer herovre. Jeg er tit i kontakt med pædagoger, der overvejer at flytte herover, og når vi snakker omtillæg for diplomuddannelse, så kommer det bag på dem, at der ikke rigtig er en aftale om det her. Det skal vi have ændret på, siger hun.

Kampvalg viser engagement

Rie Hansen er lige dele forundret og positiv over, at hun har fået en modkandidat til formandsposten.

– Jeg synes, det er spændende. Det tyder jo på, at der er et engagement, og at der er en, der måske vil noget andet. Jeg er også lidt forundret, for der er jo vind i sejlene nu, og kandidaten har ikke deltaget i bestyrelsesarbejdet de senere år. Men det er jo en del af gamet, og det betyder også, at der kommer flere til vores generalforsamling. Det er positivt, siger hun.