Mie Juhl i Brohuset. Nu overtages stedet af Michael Møller. Foto: Jens-Erik Larsen

Brohuset får ny forpagter

HAMMERSHUS

Forpagtningen af cafeen i besøgscentret ved Hammershus, Brohuset, bliver den 1. november overtaget af forretningsmanden Michael Møller.

Han har købt de hidtidige forpagtere, Mie og Klaus Juhls firma, som siden april i år har drevet både cafeen og butikken i besøgscentret ved Hammershus.

Ifølge en pressemeddelelse fra parterne vil Michael Møller drive Brohuset videre i den samme ånd, som Mie og Klaus Juhl har drevet cafeen med. Her serverede de såkaldt ”ærlig mad” som blandt andet bestod af ”Bornholmerslagterens Hotdog” og ”Pariserbøf”, og i besøgscentrets butik solgte de blandt andet bornholmske delikatesser.

Trænger til en pause

Det vil fortsat være konceptet, og det er meningen, at publikum ikke skal mærke, at der er kommet ny forpagter.

– Alt kører videre, som om intet var hændt, men med en ny ejer. Også Brohusets shop, som blandt andet handler med delikatesser og souvenirs, vil fortsætte som hidtil, lyder det fra Mie og Klaus Juhl i den fælles pressemeddelelse.

At det nu snart forhenværende forpagterpar, som tidligere har drevet Hotel Allinge, Hotel Friheden og Hotel Abildgård vælger at sælge en tilsyneladende succesrig forretning skyldes, at antallet af besøgende i Brohuset har været så stort, at det næsten har været for meget af det gode. Derfor trænger Mie og Klaus Juhl til en pause.

Arbejdspladser bevares

Den nye ejer af Mie og Klaus Juhls virksomhed, som dermed også bliver ny forpagter af Brohuset, Michael Møller, udtaler, at han har stor respekt for de resultater, som Mie og Klaus Juhl har opnået, og at han vil føre café og butik videre i nøjagtig samme ånd.

Med overtagelsen af Mie og Klaus Juhls virksomhed udvider Michael Møller sit i forvejen omfattende forretningsimperium, der blandt andet omfatter Bornholmertårnet ved Dueodde, Gudhjem Mølle, udlejningsejendommen Slottet i Rønne og Høiers Café i Allinge. Han var også i en kort periode involveret i vinbaren Râzapâz i Rønne, men hans samarbejde med den anden partner i denne forretning, Patrick Hult, gik af ukendte årsager i stykker.

Arbejdspladserne på Brohuset vil ifølge pressemeddelsen blive bevaret.