Kvinden faldt den 25. juli mellem to og to en halv meter ned fra et rækværk af metal på Svaneke Havn, da metallet knækkede. Foto: Jens-Erik Larsen

Kvinde i bedring efter faldulykken på Svaneke Havn: ‘Vi har klaret alt selv’

Den 51-årige kvindelige feriegæst, der i sommer kom til skade på Svaneke Havn, er i bedring, men døjer stadig med problemer med hovedet efter at have pådraget sig en slem hjernerystelse. Det fortæller kvindens kæreste, der også oplyser, at de lige nu undersøger mulighederne for erstatning for ulykken.

ULYKKE

Den 51-årige kvindelige feriegæst, der i sommer kom til skade på Svaneke Havn, er i bedring, men døjer stadig med problemer med hovedet efter at have pådraget sig en slem hjernerystelse. Det fortæller kvindens kæreste, der også oplyser, at de lige nu undersøger mulighederne for erstatning for ulykken.

Kvinden faldt den 25. juli mellem to og to en halv meter ned fra et rækværk af metal på Svaneke Havn, da metallet knækkede.

Efter faldet var kvinden indlagt i to uger, først på Bornholms Hospital, senere hen på Hvidovre Hospital. Ved faldet pådrog hun sig en svær hjernerystelse, en stor flænge i baghovedet og fem brækkede ribben, heraf de fire dobbelt.

Nu omkring to måneder senere har kvinden det bedre, men kan stadig ikke genoptage sit arbejde som projektleder i et grafisk firma.

– Det går bedre nu, men den store udfordring er jo hjernen. Det primære mål lige nu er, at hun skal kunne fungere i hverdagen, og her snakker jeg om bad, toiletbesøg og så videre, fortæller Dennis Blom Hansen, kvindens kæreste.

– Der går nok nogle måneder, før hun kan komme tilbage på arbejde, fortsætter han.

Koncentrationsevnen og kræfterne rækker nemlig endnu ikke så langt.

– Det kan blive til en kryds og tværs, og så bliver hun nødt til at slappe af.

Der skal ske noget

Parret undersøger deres muligheder for erstatning både hos forsikringer og kommunen. Men det er ikke det, der har størst prioritering lige nu.

– Vi har jo selvfølgelig en ulykkesforsikring, og vi må se, hvad det bliver til af en slags erstatning, men det er ikke det der presser – vores udgangspunkt lige nu er genoptræning og hver dag fokuserer vi på kost, træning og søvn, så hun kan komme op i rette gear igen, fortæller Dennis Blom Hansen.

– Det vil tage tid og kræve mange kræfter, både med genoptræningen og erstatningssagerne, men et eller andet skal der ske, fortsætter han.

Dennis Blom fortæller, at parret ikke er blevet kontaktet af kommunen, og det undrer ham.

– Jeg stiller mig ikke tilfreds med en halv-flad undskyldning, som kommunen gav til et indslag på TV2/Bornholm. Den undskyldning kunne vi jo godt have fået privat, men vi har slet ikke haft kontakt med dem. Min mening er, at der burde ske et eller andet fra kommunens side, siger han.

Bornholms Regions Kommunes centerchef for Ejendomme og Drift, Bjarne Freund-Poulsen, har tidligere udtalt til Bornholms Tidende, at kommunen ikke får at gøre med en eventuel erstatningssag for faldulykken.

– Hvis der kommer en erstatningssag, bliver det noget, der kører gennem forsikringsselskaberne, vi vil i så fald ikke være involveret i, fortalte Bjarne Freund-Poulsen til Bornholms Tidende den 27. juli.

Gjort alt selv

Indtil videre har parret ikke fået hjælp til genoptræningen. Dennis Blom Hansen er uddannet social- og sundhedsassistent, og selvom han er tilbage på arbejde igen efter nogle ugers orlov efter kærestens ulykke, så står han for den daglige træning.

– Vi har gjort det hele selv. Vi har ikke fået hjælp fra en kommune, så jeg er glad for, at jeg kender til den her slags arbejde fra mit erhverv, fortæller han.

Fremadrettet er der dog brug for rekruttering til rehabilitering og genoptræning.

– Der er et rehabiliteringscenter i Roskilde, der arbejder med skader, der er pådraget hovedet og hjernen, som vi kigger nærmere på. Forhåbentligt kan vi få den nødvendige hjælp der, afslutter Dennis Blom Hansen.