Pelle Lundberg er selv stand upper og relativ nytilflytter på Bornholm. Han vil gerne overtale venner fra miljøet til at optræde i Raschs Pakhu, Rønne, ved månedlige comedy-aftener. Pr-foto

Har du en stand upper i maven, er chancen her: Pelle erobrer Raschs Pakhuz

STAND UP

Torsdag den 1. oktober åbner en ny – den første og eneste på Bornholm, må det vel være – stand up-klub på Bornholm. Det sker i Raschs Pakhuz, Rønne.

Dér kan lattermilde bornholmere fremover få et godt grin, lover Musikhuzet på sin hjemmeside.

Hver første torsdag i måneden inviterer komikeren Pelle Lundberg således til stand up med yderligere to gæster.

Han har selv taget konsekvensen af sit fornavn og er for nylig flyttet til Bornholm, og Musikhuzet har lavet en aftale med ham om at gøre disse torsdage til en grinagtig affære, fordi han har kontakterne i stand up-miljøet til det.

– Det er mig, der kommer til at booke komikerne, og som udgangspunkt er jeg vært og tovholder på aftenerne også, siger han, som selv har optrådt en håndfuld år i Aarhus og de seneste tre år i København og derfor kender miljøet ret godt.

– Så det er meningen, jeg skal trække på mit netværk og få hentet nogle folk herover, forklarer han.

Det hele begynder førstkommende torsdag, altså den 1. oktober, hvor dørene slås op klokken 19, og hvor Jacob Taarnhøj, som blandt andet er kendt fra “Stormester” på TV 2, og Phillip Devantier, som vandt DM i stand up i 2018, også vil optræde.

Pelle Lundberg selv modtog i 2018 branchens anerkendelse, da han vandt Talentprisen ved Zulu Comedy Galla – som Jacob Taarnhøj i øvrigt også har fået for en håndfuld år siden.

Men ydermere er der på disse torsdagsaftener endvidere plads til at uprøvede – for slet ikke at sige totalt ukendte – navne kan komme til orde. Det vil sige, at hvis man går og smågriner af en lille morsom monolog, man har kørende indeni, så bliver der mulighed for at gå på scenen og fungere som æsel, som det hedder i den branche, og dele finurlighederne med det fremmødte publikum.

– I hvert fald på sigt vil det være optimalt, hvis vi kunne trække folk til lokalt, siger Pelle Lundberg.

– Så går man rundt med en komiker i maven, må man meget gerne komme og hive fat i mig, helt sikkert. Det er jo vores ambition, at det bliver som i en comedy club, hvor der kommer både kendte og helt ukendte i en god blanding og optræder. Så vi håber, folk vil støtte op om det.

Hvad angår corona bliver der taget de nødvendige forholdsregler, slår Pelle Lundberg fast.