Det går stærkt på det bornholmske boligmarked i øjeblikket. Foto: Klaus Holsting

Færre huse til salg presser priserne op

BOLIGER

De seneste handelstal fra Bornholm viser en stigning i andelen af boliger, der bliver solgt til en højere pris, end de er til salg for. I løbet af årets første otte måneder er 8,9 procent af alle boliger på Bornholm blevet solgt til mere end udbudsprisen, mens andelen i samme periode sidste år lå på 5,7 procent.

Det skriver Danbolig Bornholm i en pressemeddelelse.

Ifølge boligkæden skal forklaringen findes i, at det går stærkt på det bornholmske boligmarked.

– Der er høj handelsaktivitet, høje salgspriser og et historisk lavt udbud af boliger til mange interesserede købere. Vi ser derfor en stigning i andelen af boliger, der bliver budt op og solgt til en højere pris end udbudsprisen, skriver Martin W. Kok Hansen, der er indehaver af Danbolig Bornholm

Flere købere har i år været klar til at byde prisen op for at få fingre i drømmeboligen.

– I det nuværende marked er sælgerne svære at bide skeer med, når prisen på boligen skal forhandles mellem køber og sælger. Der er få ledige boliger til mange interesserede købere, og derfor er det naturligt, at flere boliger sælges til overpris, tilføjer han.

 

 

Fakta

• Tal fra ejendomsmæglerkæden Danbolig viser, at 8,9 procent af alle bolighandler på Bornholm er blevet solgt til en højere pris end den sidste udbudspris i årets første otte måneder. Det er en stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor andelen var 5,7 procent.

• Ifølge opgørelsen er det især sommerhusene, som køberne har været klar til at betale et større beløb for. På landsplan er hele 12,5 procent af alle sommerhuse blevet solgt til mere end udbudsprisen, mens andelen er 7,6 procent for alle hushandler og 6,7 procent for alle ejerlejlighedshandler.

• I løbet af årets første otte måneder er 8,1 procent af alle boliger på landsplan blevet solgt til mere end udbudsprisen, mens andelen i samme periode sidste år lå på 6,5 procent.