Aktion mod social dumping – fire virksomheder kan se frem til yderligere kontrol

Aktion mod social dumping – fire virksomheder kan se frem til yderligere kontrol
Ni lokale virksomheder i hovedsageligt byggebranchen fik besøg i forbindelse med en landsdækkende aktion mod social dumping. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 26. SEP 2020 • 14:13
Af:
henrik-nielsen

26. SEP 2020 • 14:13
ERHVERV

Torsdag blev der gennemført en landsdækkende aktion mod social dumping. Her på øen fik ni virksomheder i hovedsageligt byggebranchen besøg af politi, Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen, og fire af dem kan se frem til yderligere kontrol. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

– På Bornholm talte vi med 24 ansatte, hvoraf alle er udenlandske statsborgere. Vi har et særligt fokus på de udenlandske medarbejdere, fordi der her kan være risiko for, at Danmark kan gå glip af skatteindtægter, hvis virksomhederne og deres medarbejdere ikke er registreret korrekt, siger funktionsleder Ernst O. Nielsen fra Skattestyrelsen i pressemeddelelsen.

Indsatsen mod social dumping er et samarbejde mellem Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet og består af en række landsdækkende og regionale aktioner, der skal sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark. Desuden skal aktionerne og medvirke til at opretholde både ordnede forhold på det danske arbejdsmarked og fair konkurrencevilkår.

På torsdagens aktion kontrollerede Skattestyrelsen 69 virksomheder på landsplan, og der bliver fulgt op overfor 67 procent af virksomhederne. På Bornholm gælder det 44 procent.

– Ud af de ni virksomheder, som vi besøgte på Bornholm, skal vi tale med fire af dem igen. Det drejer sig om, at vi skal have fulgt op på, om lønnen er indberettet korrekt for de ansatte samt sikre, at både virksomheder og ansatte er registreret korrekt, forklarer Ernst O. Nielsen.

Torsdagens landsdækkende aktion mod social dumping er også en del af en EU-kampagne, hvor der gennemføres kontrolaktioner over hele EU rettet mod sort arbejde.