Et vandkulturhus skal både kunne tilbyde svømning for alle og en række andre vandsportsgrene, lyder det i den projektbeskrivelse, Rønne Svømmehal har sendt til regionskommunen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsenl

Idrætsråd skal kigge nærmere på vandkulturhus

UDVIKLING

For snart halvandet år siden blev ideen om et vandkulturhus ved Nørrekås i Rønne præsenteret, og i et års tid har Rønne Svømmehals formand åbent drømt om, at et sådant vandkulturhus kan afløse Rønne Svømmehal, der er så gammel, at den er dyr at vedligeholde. Aktuelt ønsker svømmehallens bestyrelse at reservere et område ved Nørrekås Lystbådehavn i to år, og regionskommunen er umiddelbart positivt indstillet, men er alligevel ikke klar til at sige ja endnu.

I denne uge har ansøgningen for Rønne Svømmehal været til politisk behandling i både natur- og miljøudvalget og i job-, udvikings- og fritidsudvalget, og begge udvalg anbefaler, at man sender ansøgningen i høring i Idrættens Videns- og Kompetenceråd. Den endelige beslutning er op til økonomi-, erhvervs- og planudvalget.

Idrættens Videns- og Kompetenceråd skal i givet fald komme med en udtalelse om projektets potentialer og samspil med øvrige aktiviteter og tiltag på Bornholm. Udtalelsen vil indgå i den videre politiske behandling af, om kommunen skal reservere en grund til vandkulturhuset under de forudsætninger, svømmehallens bestyrelse ønsker.

Rådet er et rådgivende organ inden for idrætsområdet. Det har ikke besluttende kompetence, men fungerer som job-, udviklings- og fritidsudvalgets direkte sparringspartner og kontakt i forhold til idrætslivet