Drikkefestival tilpasser sig corona

Drikkefestival tilpasser sig corona
Østersøens Brænderi i Torvehal Bornholm er et af de steder, man kan besøge i forbindelse med Bornholms Drikkefestival. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 25. SEP 2020 • 17:57
Af:
henrik-nielsen

25. SEP 2020 • 17:57
FRITID

Corona og mange mennesker er en dårlig cocktail, og dårlige cocktails har ikke noget at gøre på en drikkefestival. Derfor tilpasser Bornholms Drikkefestival sit planlagte program. Det betyder, at der ikke er nogen central festivalplads i Svaneke, ikke noget danmarksmesterskab i kryddersnaps og ingen markedsplads med boder. I stedet har arrangørerne fået en række bornholmske drikkevareproducenter til at tilbyde virksomhedsbesøg, fortællinger, smagninger og andet godt. Alt er afstemt efter gældende coronaregler.

Fredag eftermiddag er der mulighed for at besøge Høstet i Ibsker, Østersøens Brænderi i Rønne og Svaneke Bryghus.

Hos Høstet kan man smage havtorn og kombucha og lære en masse om begge dele. Derudover vil der være rundvisning i havtornplantagen, smagsprøver på Høstets vintervarmer med havtorn samt en lille snack fra lokale produkter. Tilmelding er nødvendig.

Østersøens Brænderi inviterer til åbent hus med rundvisning og fortælling samt smagsprøver på og lancering af en ny gin. Det foregår i Torvehal Bornholm både fredag og lørdag eftermiddag. Svaneke Bryghus tilbyder en rundvisning på bryggeriet i udkanten af Svaneke og en snak om øl, økologi og bæredygtighed. Tilmelding er nødvendig og sker til Svaneke Bryghus Restaurant. Der er håndbajer undervejs.

Lørdag eftermiddag inviterer Mostballaden i Olsker på rundvisning, smagning og historier, og Vingården Lille Gadegård i Pedersker byder på rundvisning og vinsmagning. Rundvisningen tager 38 minutter. Begge steder er der entré.

På Slusegård i Pedersker er der lørdag eftermiddag mulighed for at møde folkene bag Slusegård, Nxø Brewery, Nordic Fermentation og Gaarden til en vandretur i landskabet og en snak om naturen og inspiration til nye produkter. Tilmelding er nødvendig.