Tirsdag morgen blev græsset slået, og en gravemaskine gik i gang med at fjerne det øverste muldlag på Christians Plads, hvor der skal bygges 12 andelsboliger. Foto: Jens-Erik Larsen

Alle 12 andelsboliger er solgt: PL er klar til at bygge på Christians Plads

Alle 12 andelsboliger i PL Entreprises byggeprojekt på Christians Plads i Rønne Nord er solgt, og byggeriet er nært forestående.

BOLIGER

Alle 12 andelsboliger i PL Entreprises byggeprojekt på Christians Plads i Rønne Nord er solgt, og byggeriet er nært forestående.

– Starten på byggeriet afventer en byggetilladelse, som vi håber at have i løbet af nogle få dage. Lige nu graver vi for Bornholms Museum, så de kan se, om der er noget interessant at finde, inden vi går i gang med byggeriet, siger direktør Jens Koefoed, PL Entreprise.

De 12 andelsboliger blev sat til salg via Bornholmerbo i foråret, efter at kommunalbestyrelsen havde godkendt lokalplanen for byggeriet.

Havde du regnet med, at det ville gå så hurtigt med at få boligerne solgt?

– Jeg var godt klar over, at det ville være attraktivt med nogle nye boliger i Rønne Nord, fordi der ikke er bygget noget nyt i området i lang tid. Men at vi havde solgt dem allesammen, inden vi gik i gang, havde jeg måske ikke regnet med. Men der har været meget stor interesse. Det er glædeligt og tyder på, at vi har ramt rigtigt, siger Jens Koefoed.

Giver det hurtige salg af boligerne blod på tanden til at udvikle nye projekter i området?

– Jeg er altid på udkig efter gode placeringer til nye projekter. Men jeg må også indrømme, at vi ikke svømmer i grunde i Rønne, der er klar til at bygge boliger på. Man skal være heldig at finde en ind imellem. Men det kan også overvejes at lave tilsvarende projekter andre steder end i Rønne, siger Jens Koefoed.

Det er planen, at køberne skal kunne flytte ind i de nye boliger om cirka et år.

Foto: Berit Hvassum

 

 

85

De 12 nye andelsboliger på Christians Plads bliver på cirka 85 kvadratmeter i et plan.

Boligerne bygges efter samme model som dem, PL Entreprise har bygget i Ipsens Have i Rønne Syd, hvorfra man har gode erfaringer.

De enkelte boliger bygges med lette præfabrikerede bagvægge og skalmurede facader. Tage udføres som tunge tage med betontagsten.