Udvalg er uenige om idrætscenter

Udvalg er uenige om idrætscenter
Arkivfoto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 24. SEP 2020 • 21:14
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
24. SEP 2020 • 21:14
Et udvalg siger ja, og et andet siger nej til at sende den selvejende institution Innovation Sport Bornholms ansøgning om permanent råderet over området ved det tidligere landsstævnestadion i Rønne i Idrættens Videns- og Kompetenceråd, der rådgiver regionskommunen inden for idrætsområdet. I sidste ende er det økonomi-, erhvervs- og planudvalget, der bestemmer, om sagen skal i høring.

Innovation Sport Bornholm ønsker råderet over området, hvor det gerne vil bygge et moderne idrætscenter. Råderetten bortfalder, såfremt der ikke er rejst 3,5 millioner kroner til projektet inden for en toårig periode. Den råderet ønsker job-, udviklings- og fritidsudvalget ikke at give den selvejende institution, og derfor mener udvalget, at der ikke er nogen grund til at sende sagen i høring i Idrættens Videns- og Kompetenceråd, sådan som koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen ellers havde indstillet.

Et mindretal bestående af René Danielsson (DF) og Bjarne Hartung Kirkegaard (KD) ville gerne sende sagen i høring og er dermed på linje med natur- og miljøudvalget, som anbefaler, at Idrættens Videns- og Kompetenceråd skal kigge på sagen og vurdere projektets potentialer, muligheden for samarbejdspartnere og sammenhæng til øvrige aktiviteter og initiativer på Bornholm.