De nye tyske regler kan ramme turismen på Bornholm hårdt. Foto: Berit Hvassum

Tysklands karantænekrav: ‘Man kan frygte, at det vil ramme turismen hårdt’

Alle, der rejser ind i Tyskland fra Region Hovedstaden, kan fremover se frem til 14 dages karantæne. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.
Ændringen, der er trådt i kraft onsdag aften, skyldes stigende smittespredning med coronavirus i den danske hovedstadsregion, og dermed vil reglerne også ramme turismen på Bornholm.

TURISME

Alle, der rejser ind i Tyskland fra Region Hovedstaden, kan fremover se frem til 14 dages karantæne. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ændringen, der er trådt i kraft onsdag aften, skyldes stigende smittespredning med coronavirus i den danske hovedstadsregion, og dermed vil reglerne også ramme turismen på Bornholm.

Reglerne vil nemlig ikke blot ramme danskere, som ønsker at rejse til Tyskland. Tyskere som besøger hovedstadsregion skal ligeledes formentlig i karantæne, når de vender hjem.

Det vil få tyske turister til at fravælge Bornholm, mener det bornholmske folketingsmedlem for Venstre, Peter Juel-Jensen.

– Man kan frygte, at det vil ramme turismen på Bornholm hårdt. Tyskerne er jo meget trofaste gæster på Bornholm i efteråret, siger Peter Juel-Jensen.

Han mener i den forbindelse, at Bornholm vil blive ramt ganske ufortjent.

– Vi må bare sige, at smittetallene er forskellige. Når man går ind og skal inddæmme og bekæmpe corona er man gode til at tage lokale forhold i betragtning. Kunne man ikke også gøre det, når det kommer til at gøre opmærksom på, at smittetallene er forskellige, spørger Peter Juel-Jensen.

Usikkert om karantæne vil ramme tyskere

Peter Juel-Jensen ved endnu ikke, om karantænen vil ramme alle tyske turister, når de vender hjem. Det fremgår ligeledes ikke klart af det tyske udenrigsministeriums hjemmeside, hvor det blot fastslås, at der ved indrejse i Tyskland kræves en obligatorisk test “og om nødvendigt” en karantæne. Det skyldes, at der er forskelle mellem de tyske delstater.

– I og med at vi har en direkte rute til Sassnitz i Tyskland, undgår tyskerne jo at rejse gennem Hovedstaden. Jeg ved ikke, om der derfor vil kunne laves andre regler for denne rute. Men beslutningen ligger hos tyskerne. Men vi må bare sikre os, at Udenrigsministeriet bakker Bornholm op i det her, tilføjer han.

Peter Juel-Jensen henviser til udenrigsminister Jeppe Kofod (S), som Bornholms Tidende torsdag formiddag har forsøgt at få fat i uden held.

I alt 19 af de 29 kommuner i Region Hovedstaden overskrider for nuværende denne grænse, viser tal fra Statens Serum Institut. Men Bornholm er ikke blandt.

Inden for den seneste uge er syv personer med bornholmsk adresse testet positiv for virussen. Det betyder, at Bornholm med en incidens på 17,7 netop ikke overskrider de 20 smittede per 100.000 personer per uge, der blandt andet bruges som det vejledende tal, når Udenrigsministeriet udarbejder rejsevejledninger til andre lande

Alle rejsende kan dog indtil 1. oktober undtages fra karantænekravet, hvis de kan fremvise en negativ coronatest, der maksimalt er 48 timer gammel, skriver Borgerservice.

 

 

Fakta

Tyskland indfører krav om 14 dages karantæne for indrejsende fra Region Hovedstaden. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ændringen, der er trådt i kraft onsdag aften, skyldes stigende smittespredning med coronavirus i den danske hovedstadsregion.

Der skelnes således ikke mellem hovedstadens kommuner, selvom Bornholm med syv smittede den seneste uge

Inden for den seneste uge er syv personer med bornholmsk adresse testet positiv for virussen. Det betyder, at Bornholm med en incidens på 17,7 netop ikke overskrider de 20 smittede per 100.000 personer per uge, der blandt andet bruges som det vejledende tal, når Udenrigsministeriet udarbejder rejsevejledninger til andre lande.