Torsdagskoncerterne er populære indslag om sommeren i Sandvig. Men i år havde turister svært ved at finde frem til dem. Det er nemlig vanskeligt at forklare, de finder sted ved Krølle Bølle Bar, nu hvor den er lukket. Arkivfoto: Berit Hvassum

Populær trold kan få opkaldt en plads efter sig i Sandvig

BYUDVIKLING

Krølle Bøllevej findes allerede i Sandvig, men måske får den lille trold også snart opkaldt en plads i byen efter sig.

Foreningen Sandvigs scene, Sandvig Scenen – som i sommermånederne blandt andet lægger skrå brædder til folkelige koncerter – ligger på en plads uden noget officielt navn. Tidligere var det ikke noget problem. Lokale vidste, hvor det var, og turister kunne man bare henvise til Krølle Bølle Bar, der lå ved siden af. Men det noble spisested blev for to år siden solgt til folk ovre fra, som ikke ville drive det videre, og dermed forsvandt det slagkraftige navn fra bybilledet.

Det giver altså ikke længere mening, at kalde pladsen foran scenen for “Pladsen ved Krølle Bølle Bar.” Men hvad skal den så hedde? Det spørgsmål var på dagsordenen, da Foreningen Sandvig søndag holdt generalforsamling i Dideriks Veranda. I den forbindelse kom der fem navneforslag på bordet: Krølle Bølle-pladsen, Sandvig Sceneplads, Foreningspladsen, Sandvig Scenen samt Osan Scenen.

– Det var bestyrelsens forslag, at vi skal døbe vores sceneplads, fortæller formand for Foreningen Sandvig, Rie Hansen.

– Sandvig Scenen har jo ikke nogen adresse, og nu hvor Krølle Bølle Bar ikke længere ligger ved siden af, har en del turister haft svært ved at finde frem til vores torsdagskoncerter.

Kommunen skal acceptere navnet

Den næste generalforsamling i Foreningen Sandvig bliver allerede afholdt til foråret. I tiden indtil da kan folk gå og overveje hvilket navn, de synes er bedst.

– Vi bad generalforsamlingen om at summe og fintænke. Er der andre, der synes, at de kan komme på et mere interessant navn, så må de komme med det. Under alle omstændigheder skal vi have en reel afstemning ved næste generalforsamling i marts måned. Vi skal også have kommunens accept af, at vi giver pladsen et navn, siger Rie Hansen.

Generalforsamlingen i Foreningen Sandvig blev holdt ude i det gode vejr, og der deltog omkring 35 medlemmer. Egentlig skulle generalforsamlingen have været afholdt 20. marts, men den blev udskudt på grund af forårets corona-nedlukning.