I maj, juni, juli og august er boligsalget steget med 33 procent sammenlignet med samme periode sidste år på Bornholm. Foto: Per Frost

Boligsalget boomer: Bornholm topper på landsplan

De bornholmske ejendomsmæglere har travlt i øjeblikket. Salget af boligere er på landsplan steget markant siden maj, og Bornholm er den landsdel, som har oplevet den største stigning.

BOLIGSALG

De bornholmske ejendomsmæglere har travlt i øjeblikket. Salget af boligere er på landsplan steget markant siden maj, og Bornholm er den landsdel, som har oplevet den største stigning.

I maj, juni, juli og august er boligsalget steget med 33 procent sammenlignet med samme periode sidste år på Bornholm, mens stigningen lyder på 23 procent i Nordsjælland, som er den landsdel som har oplevet den næststørste stigning, viser en opgørelsen fra ejendomsmæglerkæden Home af nye data fra Boligsiden.

Det kan mærkes blandt øens ejendomsmæglere.

– Vi har travlt for tiden, og vi kan sagtens mærke, at salget går rigtig godt. Vi sælger stort set alt, der kommer ind ad døren med det samme. Det er gået stærkt den seneste tid, fortæller Jan Torgersen fra Estate Bornholm.

Samme billede bekræfter ejendomsmægler Per Kofoed fra Home Bornholm med kontor i Rønne og Nexø.

– Man må sige, at vi har travlt for tiden. Specielt salget i juni, juli og august har været fantastisk, siger Per Kofoed.

Fritidshuse og sommerhuse er eftertragtede

Det er især fritidshuse og sommerhuse som er eftertragtede på Bornholm, som oplever historisk stor interesse fra tilflyttere.

Coronakrisen har kun været med til at puste til folks lyst til at flytte ud af de store byer eller finde sommerhuse i Danmark, og her kigger mange mod Bornholm.

– Jeg tror, det skyldes, at folk ikke længere kan rejse til udlandet, som de plejer. Derfor er mange begyndt at kigge efter fritidshuse og sommerhuse, og salget af disse boliger har fået et stort boom. Vi har kunne mærke en stigende interesse for fritidshuse de sidste par år, men det er som om, at coronakrisen har skubbet ekstra på denne udvikling, fortæller Per Kofoed fra Home.

Mangler boliger

Det bornholmske boligmarked er rødglødende, og det skaber ikke kun glæde blandt ejendomsmæglerne, som i høj grad mangler boliger til salg.

– Det er uhyggeligt svært at finde ejendomme, vi kan sælge. Det må vi sige. Historisk oplever vi det laveste antal boliger til salg på Bornholm nogensinde. Det skyldes både, at salget er gået stærkt, men der er også færre, der sælger. Bornholm er blevet enormt attraktivt, beretter Jan Torgersen fra Estate.

– Hvis folk har tidligere har gået med en lille drøm om at finde et sommerhus på Bornholm, så har coronakrisen sat en stopper for alle udenlandsrejser, og det har nok fået mange til at slå til, tilføjer Jan Torgersen.

Salget af sommerhuse har desuden en afsmittende effekt på salget af helårshuse, mener han.

Også Home Bornholm må kigge langt efter boliger at sælge for tiden.

– Vores varelager ligger lavere, end vi er vant til. Vi har stadig pænt med huse til salg, men vi oplever, at mange af de nye huse, vi får ind, bliver solgt meget hurtigt. Der er flere købere, end der er sælgere for tiden. Det er der ingen tvivl om, bekræfter Per Kofoed fra Home.

 

 

Baggrund for opgørelsen

Villa- og rækkehussalget var på landsplan ’mærket’ af corona i marts og april, hvor salget lå lavere end i 2019

Siden maj har hussalget ligget højere end sidste år, og på landsplan er det 17 procent bedre i maj, juni, juli og august end samme måneder sidste år.

89 af landets 98 kommuner går frem, kun ni går en smule tilbage, men der er tale om få handlers forskydning i forhold til sidste år.

Bornholm er den landsdel, som har oplevet den største stigning. Boligsalget er steget med 33 procent i maj, juni, juli og august sammenlignet med sidste år på Bornholm. viser opgørelsen fra ejendomsmæglerkæden Home af nye data fra Boligsiden.