Marian Lundh synes, det er synd for de skoleelever, der går glip af lejrskolen på Bornholm og Rosengården, som ses her i baggrunden. Arkivfoto. Jens-Erik Larsen

Vandrerhjem: Forfærdeligt at stå med et tomt hus midt i sæsonen

90 skoleelever fra fire forskellige skoleklasser skulle i disse dage have myldret rundt på Rosengården vandrerhjem i Boderne.

ERHVERV

90 skoleelever fra fire forskellige skoleklasser skulle i disse dage have myldret rundt på Rosengården vandrerhjem i Boderne.

Men det gør de ikke, oplyser Marian Lundh fra Rosengården.

– Jeg har nul lejrskoler i denne her uge, siger hun.

– Og vi skulle have haft fire klasser med i alt 90 elever. Den ene klasse var flyttet fra i foråret, da den oprindeligt skulle have været her.

Hvad giver skolerne som begrundelse for at melde afbud?

– De har fået besked fra deres skoleledelse eller bestyrelse. En af dem havde fået besked fra kommunen om, at de ikke måtte tage på lejrskole, og kommunen havde til og med trukket en lejrskole hjem, som ellers var sendt afsted.

Hvordan rammer det jer?

– Jamen, det er forfærdeligt at stå med et tomt hus midt i sæsonen, siger Marian Lundh.

– De skulle være ankommet i dag og i morgen, så det er ærgerligt. Og der er jo også selskaber, der bliver annulleret. Folk tør simpelthen ikke komme, så de udsætter det igen og igen og igen. Jeg har også talt med andre, der ligesom os oplever annulleringer.

Men det er vel ikke decideret forbudt at tage på lejrskole?

– Nej, det er kun en anbefaling, så det er ikke forbudt for skolerne. Det er en beslutning, skoleledelserne tager for at dække deres ryg, tror jeg, og ud fra deres synspunkt kan man vel godt forstå det. Men jeg synes, det er megasynd for børnene, at de ikke kan få lov komme ud til mig her på landet. Vi er blevet så dygtige til at separere og så videre, og børnene er også dygtige i sig selv, synes jeg.

– Så problemet er rejsen herover og rejsen tilbage, men som sagt tror jeg, at ledelserne er bange for at have siddende på sig, at de har sendt børnene af sted, og at der kan opstå kritik.