Flere af restauratørerne på Store Torv i Rønne føler, at mågerne denne sommer var mere nærgående end nogensinde, har de fortalt. Men regulering af måger skal finde sted i foråret, når æggene lægges. Foto: Berit Hvassum

Møde i eftermiddag om mågeplagen

MILJØ

Foråret og sommeren igennem har nærgående måger – især dem der huserer nær udeserveringsstederne i Rønne – været genstand for en del historier i de lokale medier.

På grund af debatten om mågeregulering og mange borgerhenvendelser besluttede politikerne i natur- og miljøudvalget før sommerferien, at der skulle arrangeres et informationsmøde om, hvad man som borger eller erhvervsdrivende kan gøre ved problemet.

Dette oplysende møde finder sted i eftermiddag, mandag den 21. september, i den store sal på Rønne Bibliotek.

Til stede vil være repræsentanter for Bornholms Regionskommune og Naturstyrelsens vildtkonsulent Niels Erik Worm, der i juni i Bornholms Tidende fortalte om konkrete tiltag og fremhævede oliering af æg som den mest anbefalelsesværdige metode.

Det er ikke kommunerne, men Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen, der rådgiver om lovgivningen og behandler ansøgninger om regulering af mågebestanden.

– Så derfor er det vigtigt, at både Naturstyrelsen og kommunen er til stede, siger miljøtekniker Hanne-Jytte Vejdiksen fra kommunens natur- og miljøafdeling.

Mødet begynder klokken 17 og ventes at vare i cirka to timer. Tilmelding er ikke påkrævet.

– Vi har booket den store sal, så vi kan omgå coronareglerne og forsamlingsforbuddet på 50 personer. Der vil være plads til, at lige omkring 150 personer kan sidde der, men så mange regner vi ikke med, siger Hanne-Jytte Vejdiksen.