Kun ét arrangement blev aflyst under kulturugen, oplyser formand Mikkel Bach-Jensen. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Førstehåndsindtrykket: ‘Fin kulturuge, omstændighederne til trods’

KULTUR

Bornholms Kulturuge sluttede søndag, og i sin første spæde vurdering af, hvordan ugen forløb, fortæller formanden Mikkel Bach-Jensen, at den alt taget i betragtning – herunder ikke mindst coronasituationen – gik godt.

Han understreger dog, at kulturugens sekretariat først lige nu er ved at udsende spørgeskemaer til kulturaktørerne for at få et mere detaljeret billede af deres opfattelse af ugens forløb.

– Jeg er selv lidt ramt at være afvikler på Madkulturhuset Gaarden, siger han.

– Derfor når jeg ikke at opleve så meget, som jeg gerne ville. Men vi har da talt lidt om det i sekretariatet, og det virker, som om det har været en fin kulturuge, omstændighederne til trods. Men – ud fra mavefornemmelsen – måske ikke helt så godt besøgt, som vi plejer at opleve det. Folk har været en smule mere tilbageholdende, og det giver vel også sig selv, når der rundt omkring er begrænsninger på, hvor mange der må være til stede til det enkelte arrangement på grund af corona.

– For eksempel til Udenfor Sæsonen-koncerterne var der jo restriktioner på antallet af publikummer, og på Gaarden har vi heller ikke måttet være så mange, som vi havde forventet, da vi ansøgte om at lave arrangementerne. Derfor har der været længere mellem gæsterne og formentlig også lidt færre alt i alt. Til gengæld er det mit indtryk, at arrangementerne er forløbet godt, og at arrangørerne har været gode til at være ansvarlige i forhold til corona og de nødvendige forholdsregler. Vi har også været sindssygt heldige med vejret, for det har betydet, at man har kunne lægge aktiviteterne udenfor, siger formanden.

– Og vi har kun modtaget én aflysning på et arrangement, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt i betragtning af, at der har været tale om samlet set cirka 200 arrangementer under coronatider.