Gulvleg når det er bedst

Gulvleg når det er bedst
Privat foto
| 20. SEP 2020 • 12:28
Julia Aka Wille
Journalist

20. SEP 2020 • 12:28
BØRNELIV

Nu kan nybagte forældre og børnefamilier igen komme til Tumle Torsdag hos Værftet i Nexø. Konceptet har kørt inden coronanedlukningen, men har siden foråret været sat på pause. Tumle Torsdag er gulvleg med varm kaffe og hygge for småbørnsforældre på Bornholm, der foregår i en afslappet og uformel atmosfære.

Målet er at skabe en afslappende formiddag for hjemmegående, hvor de kan få et input til livet som forældre og lære flere at kende. Hver torsdag vil forskellige personer komme og fortælle om et emne, eller lave noget med børnefamilierne.

– Tumle Torsdag kan noget, fordi det samler mødre og fædre på barsel eller hjemmegående i en tid, hvor man står med forskellige behov. Det kan være behovet for at være en del af et fællesskab, fordi man er tilflytter og skal opbygge et nyt netværk, eller blot har lyst til at få nye venner. Det kan være behovet for at komme lidt ud med sit barn og se noget andet. Og så kan det være behovet for at få lidt stimuli, andet end det gængse baby trummerum med bleer og mad på gulvet derhjemme, hvor dagene hurtig kan flyde sammen, fortæller Sara Bech Jensen, der er praktikant hos Værftet og tovholder for projektet.

Værftet i Nexø er en indendørs skaterhal, et legeland og en lille cafe på Nexø havn. Værftet drives af frivillige ildsjæle.

Tumle Torsdag er hver torsdag fra klokken 9 til 10, og er et gratis tilbud uden brug for tilmelding.