Mikkel Nordin Frost er børnebogsforfatter og tidligere elev på Friskolen Østerlars. Onsdag besøgte han sin gamle skole og underholdt med fortællinger fra sine bøger. Foto: Jens-Erik Larsen

Tidligere elev vendte tilbage som forfatter

I denne uge havde Friskolen Østerlars besøg af en af skolens tidligere elever, Mikkel Nordin Frost, som nu er børnebogsforfatter. Mikkel Nordin Frost står bag bøgerne om Freddy Opfinder, som er en dreng, der vokser op i Gudhjem.

SKOLE

I denne uge havde Friskolen Østerlars besøg af en af skolens tidligere elever, Mikkel Nordin Frost, som nu er børnebogsforfatter. Mikkel Nordin Frost står bag bøgerne om Freddy Opfinder, som er en dreng, der vokser op i Gudhjem. Det var med udgangspunkt i de bøger, at Mikkel Nordin Frost lavede et show for børnene på Friskolen Østerlars. Her fik eleverne blandt andet mulighed for at se en vaskeægte “suttevaskemaskine”, som er en af de opfindelser, der optræder i bøgerne om Freddy Opfinder.

For Mikkel Nordin Frost var det en særlig oplevelse at lave sit show på sin gamle skole.

– Det var jo bare helt vildt skægt. Skolen har forandret sig meget, der er andre lærere nu og flere bygninger, så det var rigtig sjovt at opleve, siger han.

Børnene på Friskolen Østerlars var ifølge forfatteren rigtig godt med i fortællingerne om Freddy Opfinder. Foto: Jens-Erik Larsen

Bornholmske børn forstår

Mikkel Nordin Frost fortæller, at de lokale detaljer i bøgerne om Freddy Opfinder fangede børnene på friskolen på en særlig måde.

– De var godt med og virkelig på. De fortællinger, jeg har med, er fra Gudhjem og miljøet omkring Gudhjem. Kaffeslottet, Købmand Karsten og sådan. De kan se det for sig, og der er termer, som de børn forstår på en helt anden måde, end når jeg for eksempel optræder i Jylland, siger Mikkel Nordin Frost.

Han har gode minder fra sin egen barndom i Gudhjem og Østerlars.

– Jeg husker det som en helt fantastisk barndom med trygge omgivelser og gode rammer at udvikle sig i som barn, siger han.

Mikkel Nordin Frost bor i dag i Mellerup uden for Randers, men kommer stadig til Bornholm, når muligheden byder sig.

Mikkel Nordin Frost havde taget en suttevaskemaskine med, som er en af de opfindelser, der optræder i hans bøger om Freddy Opfinder. Foto: Jens-Erik Larsen