Værftet – skatehal og legeland – i Nexø har lukket ned i weekenden. Arkivfoto: Berit Hvassum

Ændringer kom med for kort varsel: Legeland holder lukket

Legelandet og skatehallen Værftet i Nexø holder lukket denne weekend, fremgår det af Værftets hjemmeside.

– Vi fik meget kort tid til at omstille os, og det kunne vi simpelthen ikke nå, siger daglig leder Miriam Kaas Hansen.

De nye restriktioner på grund af corona kom fredag, og Værftet kunne ikke nå at lave nye regler, inden åbningstid lørdag. Samtidig passes cafe og legeland af frivillige, og det ville ikke være rimeligt at sætte dem i en situation, hvor der var usikkerhed om, hvad reglerne var.

– Så vi valgte at lukke ned her i weekenden, og vi skal nu blive helt klar på, hvad vi må, og hvordan vi kan holde åbent, forklarer Miriam Kaas Hansen.

Hun håber, at Værftets medlemsaktiviteter og klubber kan åbne i løbet af ugen, men det er det, der nu skal drøftes. Mens det kan være et større problem at få legelandet åbnet igen med de nuværende restriktioner.

– Det kan være, at vi er nødt til at se på, om vi kan holde offentligt åbent. Det kan også være, at der er familier, som selv vælger, at de ikke vil tage i legeland lige nu, så der slet ikke kommer ret mange.

Værftet har nu tid til at finde en løsning inden næste weekend, for under alle omstændigheder har legelandet også normalt kun offentligt åbent torsdag til søndag, mens der de andre dage foregår medlemsaktiviteter.