Hasle Kirke. Arkivfoto: Berit Hvassum.

Bornholms Kulturuge går på hæld med et brag

Koncerter

Selv om Bornholms Kulturuge 2020 går på hæld, så er fredag den store musikalske kampdag både under og udenfor Kulturugens regi. Klokken 16 indleder ”Ensemble Helt Barokt” den musikalske fredag med en koncert i Hasle Kirke.

De fire bornholmere vover sig ud på musikalske dansefødder, når de i et hyggeligt potpourri af barokke dansesatser ser på, hvordan kendte barokkomponister tolkede deres rødder fra renæssancens tid.

Samtidig foregår der en lille halv times koncert i Aa Kirke, hvor domorganist Henrik Skærbæk Jespersen fra domkirken i Haderslev lader fingrene danse over tangenterne. At de to ting foregår samtidig, må man måske godt kalde for en lidt mindre heldig planlægning. Men sådan må det være i år. Henrik Skærbæk Jespersen har ved flere lejligheder besøgt øen som dirigent af Haderslev Drengekor, hvor der flere gange også har været tid til at sætte sig på orgelbænken. Østermarie Kirke har således allerede haft glæde af hans virtuose orgelspil. Men nu er det altså Aa Kirke, som får fornøjelsen. Her byder Domorganisten på musik af Johann Sebastian Bach og komponist og organist ved Skt. Mortens Kirke i Randers Christian Præstholm.

Andre godter

Hører man til dem, der ikke kunne få billetter til ”Udenfor Sæsonen” koncerten i Kyllingemoren og frygter en fredag aften i musikalsk ensomhed eller har man en aftale med Steffen Brandt & Co på lørdag i Musikhuzet, så byder Skt. Nicolai Kirke fredag aften på en helt speciel oplevelse.

Her spiller Jacob Fischer Trio klokken 20 jazzkoncert i kirken. Trioen består af Jacob Fischer på guitar, Francesco Cali på akkordeon og Andreas Møllerhøj på kontrabas. Jacob Fischer er en aldeles anerkendt guitarist i både national og international jazzsammenhæng, som har medvirket på et utal af albums og som har udgivet anmelderroste albums med de mange ensembler, han selv har iværksat.

Når han fredag aften optræder i Skt. Nicolai Kirke, så har han den sicilianske akkordeonvirtuos Francesco Cali med sig. De to kender hinanden særdeles godt gennem et mangeårigt samarbejde. Udover virtuositeten formår de to musikere også at hvile i den smukke klang. Her vil Andreas Møllerhøjs rungende bas samle og favne klangen. Akustikken i Skt. Nicolai Kirke burde bære den varme klang langt ud i kirkerummet. Så der er kræs for ørerne i vente.

Faktisk er der også noget for de unge/dem med et ungt sind denne fredag aften, for Raschs Pakhuz byder på Hiphop/Rap klokken 20. Man kan altså som yngre familie tage ud og spise sammen og høre hver sit bagefter. Mødes man derefter igen, så skulle der nok være noget at fortælle om.

 

Koncerter:

Fredag 18. september

16.00

”Ensemble Helt Barok” – på dansefødder. Bornholmsk Barokensemble spiller koncert i Hasle Kirke. Kulturugebadge påkrævet. Entré.

16.00 – 16.30

Orgelkoncert i Aa Kirke med domorganist Henrik Skærbæk Jespersen (Hadersslev Domkirke) spiller værker af J.S. Bach og Christian Præstholm. (Fri entré).

20.00

Udsolgt: Udenfor Sæsonen – i Kyllingemoderen. Udenfor Sæsonen i Kyllingemoderen, Segenvej 50, 3720 Aakirkeby. Dørene åbnes en time før. Arr. Musikhuzet.dk. Entré.

20.00

Hiphop / Rap i Raschs Pakhuz, St. Torv 6, Rønne. Dørene åbnes en time før. Arr. Musikhuzet.dk. Entré.

20.00 – 21.00

Jacob Fischer Trio. Gypsy-jazz, Django og Swing – en anderledes kirke-jazz-koncert med Jacob Fischer på guitar, Francesco Cali på akkordeon og Andreas Møllerhøj på kontrabas. Skt. Nicolai Kirke, Kirkepladsen 20, 3700 Rønne.

Lørdag 19. september

20.00

Få billetter: Udenfor Sæsonen – i Musikhuzet. Udenfor Sæsonen i Musikhuzet, St. Torv 6, Rønne. Dørene åbnes en time før. Arr. Musikhuzet.dk. Entré.

Mandag 21. september

20.00

Back To Back optræder med en intimkoncert på Villa Nova, Haslevej 105, 3700 Rønne. Arr.: Event og Booking Bornholm. Entré.