Mette Frederiksen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen.

Barer og restauranter skal lukke klokken 22

Corona

På grund af stigende coronasmitte skal barer, restauranter og caféer lukke klokken 22 i hele landet. Det gælder fra lørdag klokken 12. På restaurationer skal man bære mundbind.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde om den nuværende coronasituation.

Fra lørdag klokken 12 og til og med 4. oktober sænkes forsamlingsforbuddet i hele landet til 50 personer.

Arrangementer, hvor man mest sidder ned, vil det fortsat være tilladt at være op til 500 personer.

Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer.

I dele af landet er forsamlingsforbuddet allerede sænket fra 100 til 50 personer. Men det bliver altså udbredt til hele landet.

– Alle skal forsøge at begrænse social omgang med andre personer. Det gælder både, hvor mange man er samlet med og hvor længe, siger Mette Frederiksen.

Hun understreger dog samtidig, at myndighederne ikke vil komme med et præcist tal på, hvor mange man bør se. Kåre Mølbak har tidligere talt for, at man begrænser omgangskredsen til fem til ti personer.

– Det er nu smitte skal begrænses. Derfor skal vi ses færre og mindre grupper for at få brudt smittekæderne. Det er nøjagtigt som i foråret, siger Mette Frederiksen.

Regeringen vil drøfte kompensation til erhvervsdrivende inden for restaurationsbranchen og andre erhverv, der bliver berørt af nye restriktioner med Folketingets partier, tilføjer Mette Frederiksen.