Regionskommunen har lejet en gymnastiksal på Østre Skole ud til Viking Atletik i seks måneder. Atletikklubben skal bruge den til spinning, da der på grund af coronarestriktioner ikke er plads nok i klubbens egen fitnessbygning. Arkivfoto: Berit Hvassum

Mere liv i tidligere skolebygninger: Viking Atletik spinner på Østre Skole

Klubbens egen fitnessbygning på Rønne Stadion Nord er ikke stor nok til, at Viking Atletik kunne gennemføre vinterens spinninghold. I hvert fald ikke med de regler, der på grund af corona er for, hvor mange mennesker, der må være pr. kvadratmeter. Derfor har atletikklubben været på jagt efter et andet sted at spinne.

IDRÆT

Klubbens egen fitnessbygning på Rønne Stadion Nord er ikke stor nok til, at Viking Atletik kunne gennemføre vinterens spinninghold. I hvert fald ikke med de regler, der på grund af corona er for, hvor mange mennesker, der må være pr. kvadratmeter. Derfor har atletikklubben været på jagt efter et andet sted at spinne.

Valget er faldet på Østre Skole, hvor klubben har lejet en gymnastiksal hele vinteren. Det fortæller formand Claus Clausen på Viking Atletiks hjemmeside.

– Vi står med en meget akut udfordring, fordi vi har fået en udsættelse af vores egen, nye bygning, så vi står og mangler nogle lokaler. Samtidig er vi coronaramt forstået på den måde, at vi kun må være syv i det lokale, vi har til spinning normalt, hvor der kan være 12 cykler. Derfor har vi henvendt os til kommunen med en decideret forespørgsel, om det kunne lade sig gøre at leje Østre Skoles gymnastiksal i de næste seks måneder, siger han til Bornholms Tidende.

For tiden er Viking Atletik ved at få bygget en ny idrætsbygning ved sit hovedsæde på Louisenhøj i Rønne. Efter den oprindelige tidsplan skulle bygningen have stået færdig, men på grund af blandt andet budgettilpasninger og en konkursramt entreprenør blev første spadestik først taget i august.


Formand Claus Clausen roser regionskommunen for at hjælpe Viking Atletik med en tidsbegrænset leje af en gymnastiksal på Østre Skole. – Jeg er også godt klar over, at hvis jeg havde sagt, at vi skulle bruge den de næste mange år, så havde det ikke kunnet lade sig gøre, siger Claus Clausen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Pragmatisk løsning

Med spinningholdets aktuelle situation in mente fik Claus Clausen en idé, da han læste, at Børnehuset Nordstjernen er flyttet midlertidigt ind på Østre Skole, mens institutionens egen bygning på Thorkildsvej skal om- og udbygges.

– Det er en af grundene til, at jeg spurgte kommunen, at jeg læste i avisen, at børnehaven skal være der de næste seks måneder. Den ene gymnastiksal er stillet fast til rådighed for børnehaven, og så stod den anden tom, siger Claus Clausen.

Tidligere har meldingen fra regionskommunen været, at der ikke er nogen, der kan leje sig ind på Østre Skole, da de tidligere skolebygninger er til salg. Også af den grund er Viking Atletiks formand glad for, at regionskommunen har kunnet hjælpe i en akut situation.

– Havde vi haft vores byggeri færdigt, havde vi ikke stået med det behov, og havde der ikke været corona, så havde vi også kunnet klare os igennem vinteren. Det er en meget pragmatisk løsning, hvor kommunen har været meget behjælpelig med at få det gjort, lyder det fra Claus Clausen.

Med dags varsel

I henhold til aftalen betaler Viking Atletik en leje, der dækker de driftsudgifter, kommunen har til driften af den gymnastiksal og de omklædningsrum, klubben bruger.

– Der er også en klausul i aftalen om, at hvis kommunen skal bruge den, så skal vi rykke ud med dags varsel. Det er også noget, vi har accepteret, og som vi sagtens kan leve med, for jeg tror ikke på, at den bliver solgt, og slet ikke så længe, man har børnehaven deroppe, siger Claus Clausen.

Selv hvis en køber melder sig, tror han ikke, at denne skal bruge den tidligere skole dagen efter.

– Så skal man finde ud af, hvad man skal bruge den til, siger han.

Med aftalen får klubben brugsret til hele salen hele tiden i hele perioden. Det betyder, at den ikke skal flytte cyklerne og udstyret frem og tilbage i forbindelse med hver træning.

– Jeg har meget stor ros tilovers for kommunen, fordi den har bidraget med den løsning, vi har fået i stand, siger Claus Clausen.