Plejecenter Snorrebakken i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum

Det halter med brandsikkerheden: Bornholms plejecentre gøres lovlige i en fart

Kommunen har fået travlt med at sørge for, at brandsikkerheden på de bornholmske plejecentre lever op til loven.

Tidligere på året gik starten med at bringe brandsikkerheden på plejecentrene Klippebo og Aabo i overensstemmelse med kravene. Men allerede kort før kommunalbestyrelsen i maj vedtog at undersøge brandsikkerheden på samtlige Bornholms plejecentre, havde Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen den 20. maj oplyst, at man ventede hele arbejdet med brandsikkerheden på alle plejecentre afsluttet allerede i år.

Det fik torsdag aften en enig kommunalbestyrelse til at frigive 500.000 kroner, så man til en start kan få undersøgt og prissat hvad der egentlig skal udføres af arbejde, før brandsikkerheden på alle Bornholms 14 plejecentre lever op til lovens krav. Pengene kommer fra kommunekassen.

Opmærksomheden omkring brandsikkerheden på plejecentrene er blevet skærpet over hele landet, efter at de seneste år har budt på flere brande, der har krævet dødsofre blandt beboerne.