Coronasikkert teater i kulturugen

Coronasikkert teater i kulturugen
Pr-foto
| 17. SEP 2020 • 06:52
Af:
torben-oestergaard-moeller

17. SEP 2020 • 06:52
KULTUR

Kulturuge, teater, masser af mennesker …. og så corona! Det lyder umiddelbart som en lidt sprængfarlig cocktail, som man nok vil indtage med en hvis forsigtighed. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Bornholms Teater har taget alle forholdsregler med de teateraktiviteter, de er medarrangør af i løbet af Kulturugen. De foregår nemlig udendørs, hvor kravene til forsamlinger er mindre end indendørs, fortæller pressemedarbejder Kim Caspersen i en pressemeddelelse.

De to arrangementer er henholdsvis gadeteaterforestillingen "Rickshaw" af Rakkerpak og Faster Cool og teaterinstallationen "TING" af Ilon Lodewijks, og begge opføres to gange.

"Rickshaw" er en løssluppen og lystig sag, om en svedende rickshawchauffør med en imperialist på bagsædet. Et klassisk symbol på den hvide mands overlegenhed overfor de uciviliserede fremmede. Fortællingen foregår i et internationalt, fysisk teatersprog, med humoren og komikken på pedalerne og alvoren dybt placeret i passagersædet.

Forestillingen spiller torsdag klokken 17-17.45 på Skippertorvet på havnen i Nexø og fredag klokken 12-12.45 på den centrale mole i Hasle Havn. Forestillingen er gratis.

Med "TING" er vi i en helt anden boldgade. Her får man et par høretelefoner på og inviteres til at gå på opdagelse i et life size brætspil om menneskers forhold til ting.

Som instruktøren, Ilon Lodewijks, siger det:

– Ting er nyttige og sjove, vi bruger dem til at lege. De beskytter os, vi begærer dem, og smider dem væk. Vi samler dem op, opbevarer på loftet, i kældre og skure. Ting har magt.

Hvor meget magt, kan man måske finde ud af ved at deltage i installationen, der starter på hele klokkeslæt mellem klokken 13 og 18 og varer cirka 35 minuntter.

Det sker i Gudhjem ved Nørresand onsdag og i Nexø ved det gamle Galleri Benmel torsdag. Forestillingen er gratis.